De 5 mooiste plekjes ideaal voor een staycation vaarvakantie

Je hebt de wijze beslissing genomen om eens op vakantie te gaan in eigen land. Of je die beslissing nu nam omdat je geld wilde besparen, op een duurzame vakantie wilde gaan of nieuwe hotspots wilde ontdekken in eigen land, hebben wij hier voor jou een gids voor de mooiste plaatsjes in Nederland die je zeker moet verkennen. Je bent hier dus inderdaad aan het juiste adres.

Vrijheid

Reizen gaat over een gevoel, het gevoel van vrijheid en sensatie. Er is niets dat dat gevoel kan overtreffen. Dat gevoel beleven in eigen land is dus even goed als in het zuiden van Italië. Waar je heen kunt gaan tijdens deze geweldige ervaring zoekende reis, vind je hieronder.

Sneek

Sneek bevindt zich in de provincie Friesland in het noorden van Nederland en herbergt er het Sneekermeer. Het Sneekermeer is de perfecte plek om te genieten van een boottochtje. Het hele jaar door worden hier zeilwedstrijden gehouden en kunt u vele andere watersporten beoefenen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Sneker waterpoort en de molens in de omgeving. Click&Boat biedt een breed scala aan boten die zonder vaarbewijs gehuurd kunnen worden. Dus wacht niet te lang en kom een boot huren in Sneek.

Veerse Meer - Zeeland

In hartje Zeeland ligt een kunstmatig brakwatermeer, het Veerse Meer. Dit meer is ontstaan na de afdamming van het Veerse Gat bij de aanleg van de Deltawerken en ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland, ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland. Het Veerse Meer is werkelijk een watersportparadijs! In zijn geheel beslaat het meer ongeveer 20,3 km². Kortom, genoeg ruimte voor elk type watersporters. Direct gelegen aan het Veerse Meer liggen de leuke plaatsjes Breezand, Kortgene, Kamperland en Veere. Daarnaast ligt ook Middelburg om de hoek. U kunt gemakkelijk en betrouwbaar een boot huren op het Veerse Meer. Voor een dag, een week of langer.

De grachten van Amsterdam

Als u aan Amsterdam denkt, denkt u aan de grachten. Maar liefst 165 grachten telt de hoofdstad, wat neerkomt op 100 km aan waterwegen. Dit alleen al maakt een boottocht in de hoofdstad de moeite waard. Maak een tochtje op het water door het centrum van de stad en bewonder de typische Amsterdamse gevels!Of ga varen op het nabijgelegen Markermeer voor totale rust en ontspanning. Een sloep huren in Amsterdam is de ideale manier om de stad van binnenuit te bekijken, maar ook vanaf het water, langs de oude, smalle grachten van de stad. Nationale Park de Biesbosch De Biesbosch is het mooiste waterrijke natuurgebied van Nederland! De beste manier om het nationale park te zien is per boot. U vaart tussen groene kusten en wilgenbossen. U kunt luisteren naar het rustgevende ruisen terwijl u door kronkelende kreken drijft. Beleef een leuke tijd op het meer met uw vrienden, familie, of partner. Als u een dagtocht of een bootvakantie in de Biesbosch maakt, zult u ongetwijfeld ontspannen en de ruime, rustige en prachtige natuur van de Biesbosch waarderen.

Wadden zee

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren tot de Waddeneilanden die u kunt bezoeken. Eén voor één de parels van de eilanden. Als je voor het eerst de zee op gaat, heb je het gevoel dat er een nieuwe wereld voor je open gaat. Het zout op je lippen, de frisse lucht. Het is bijna niet te geloven dat je nog in Nederland bent.

De natuur leeft op Texel, Vlieland en Terschelling, waar je rust, ruimte, duinen, grote stranden en kilometers uitzicht op zee vindt. Ook mensen die niet zo van bloemen, vogels of zeehonden houden, kunnen hier hun hart ophalen.

Op de vijf Waddeneilanden is het een drukte van belang. Van een wrakkenmuseum tot mountainbiken, er is voor elk wat wils. Dit alles vindt plaats in het grootste natuurreservaat van Europa!

Beeld: Vlada Karpovich via Pexels