Dit zijn de voordelen van een kristallen nagelvijl

Trouwe klant van de manicure of niet, vaak ontkom je er niet aan om ook thuis goed voor je nagels te zorgen. Maar welke materialen gebruik je dan het beste? Een expert legt uit waarom ze juist de glazen of kristallen nagelvijl hoog in het vaandel heeft staan.

Materialen

Van welk materiaal je nagelvijl ook is gemaakt, it does the job wanneer het aankomt op je nagels in model brengen en korter vijlen. Als is de ene soort toch wel echt beter dan de ander. Zo steekt de glazen nagelvijl, ook wel de kristallen vijl, er met kop en schouders bovenuit.

“Glazen nagelvijlen zijn in staat om snel alle ruwe randjes van je nagel glad te strijken”, vertelt nagelexpert Lexi Suga aan InStyle. “Ze zijn het meest geschikt voor natuurlijke nagels, omdat de schuurkorrel erg fijn is.” Al betekent het niet dat je de vijl niet kunt gebruiken voor gel- of kunstnagels. “Het kan wel, maar het duurt heel erg lang en je glasvijl zal dan sneller slijten.”

Onderhoud

Volgens de nagelexpert gaat een glazen nagelvijl ongeveer een maand mee. Tenminste, als deze dagelijks door professionals worden gebruikt. Thuis zal hij veel langer meegaan. Al is het wel belangrijk dat je ze dan goed schoonhoudt. Zeker wanneer de vijl wordt gedeeld (bijvoorbeeld in een salon, of wanneer je partner ‘m ook gebruikt) is het belangrijk om de vijl steriel te houden. Is gelukkig helemaal niet lastig. Was de file gewoon met water en zeep of alcohol en dep daarna droog.

Een ander voordeel van de glazen nagelvijl is dat deze soort ook iets minder milieubelastend is. Zo gaat de kristallen vijl een stuk langer mee dan de andere vijlen die je vaak na een sessie nagels modelleren al weg kunt gooien. “Glazen nagelvijlen zijn veel duurzamer”, stelt Suga. “Ze zijn gemakkelijk te desinfecteren en kunnen meer dan zes maanden tot een jaar gebruikt worden.” Wel tipt Suga om de vijl liever niet met anderen te delen om er zo lang mogelijk profijt van te hebben.

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels