Deze bruintinten beloven de haarkleuren van dit najaar te worden

Van Merlot tot kaneel!

We houden nog even vast aan de laatste zonnestralen, maar kunnen ook niet ontkennen dat de eerste bladeren alweer van de bomen vallen. We mogen in ieder geval weer los met fijne herfsttrends, zoals deze prachtige haarkleuren voor het najaar.

Herfstkleuren

De prachtige herfstkleuren hoeven we niet alleen terug te zien in onze pumpkin spice lattes of in de natuur, maar het kan ook ter inspiratie dienen voor onze lokken. De volgende haarkleuren gaan we binnenkort veel zien. Oh, en ze vragen ook nog eens weinig onderhoud, voor het geval die derde lockdown er wel gaat komen.

Chucky highlights in herfstkleuren

De zomer staat altijd in het teken van warme kleuren in je haar. De transitie van seizoenen betekent gelukkig niet dat je geen warme tonen in je haar kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan honingblond of aan een warme bruine kleur. Houd het vervolgens low maintenance door te kiezen voor een balayage of chunky highlights.

Merlot

Een kleur die ook zeker in het herfstkleurenpalet valt is warmrood. Het is dé kleur voor iedereen die graag wat meer warmte aan haar voorkomen wil toevoegen en houdt van de wat donkerdere tones. Ook variëren is mogelijk met deze zogenoemde merlot-kleur. Zo kun je je gehele haar in deze kleur verven of je kunt het subtiel houden met dunne highlights.

Kaneelkoper

De kaneelkoper kleur is perfect voor mensen de auburn kleur te subtiel vinden, maar wie rood weer net te opvallend vinden. Deze warme kleur past ook bij vrijwel elke huidkleur. Heb je groene ogen? Dan kan deze kleur ervoor zorgen dat ook je ogen prachtig naar voren komen. Maar wederom, deze kleur is geschikt voor vrijwel iedereen.

 'Bronde' blends

De haarkleur voor brunettes die wat meer levendigheid in hun lokken willen: bronde blends, bruinachtig blond dus. Je kunt het zo subtiel maken als je maar wilt door voor een donkerblonde kleur te kiezen. Mag het van jou wel opvallend zijn? Dan kun je gaan voor een licht blonde kleur of voor een asblonde kleur. Houd het makkelijk door te kiezen voor een balayage, zodat uitgroei minimaal opvalt.

Chocoladebruin

De herfst en winter is het moment om te experimenteren met wat donkerdere kleuren. Volgens haarstylisten is chocoladebruin de haarkleur voor brunettes die eens een andere kleur willen die toch dichtbij hun eigen kleur blijft.

 Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels, Instagram