Waarom zijn professionele portretfoto's goed voor personal branding?

Iedereen is fotogeniek met de juiste begeleiding door de portretfotograaf!

portretfotograaf

Een goed portret laat zien wie iemand is en waar iemand voor staat. Een portretfoto is de eerste indruk die men van je krijgt. Het is daarom belangrijk dat jouw verhaal zichtbaar is in die foto en dat geeft zelfvertrouwen. Een goede portretfoto heeft dat allemaal in zich. De Sociale Media spelen een grote rol in hoe jij jezelf naar buiten toe profileert, een eerste kennismaking die het verloop van potentiële contacten bepaalt. Het is daarom aan te raden om kiezen voor een professionele foto door een vakkundig portretfotograaf. Dan ben je verzekerd van een ijzersterk product waarmee je jezelf duidelijk in de markt zet.

Personal branding

Social Media wordt gebruikt om jou en je persoonlijke uitstraling goed te branden. Vindbaarheid maar ook toegankelijkheid en een uitstraling van expertise, wanneer het om een bepaald werkgebied gaat, zijn eigenschappen die in een oogopslag herkenbaar moeten zijn. Zo toon je vertrouwen en openheid naar mogelijke contacten. Dat klinkt natuurlijk mooi allemaal, maar niet iedereen staat altijd even goed op de foto. Een extra reden om naar een goede portretfotograaf te gaan wanneer je een professioneel portret wilt laten maken.

Wat doet een portretfotograaf?

Jou op het gemak stellen, een prettig inleidend gesprek voeren voordat de daadwerkelijke opnamen beginnen en bespreken waar je tegenop ziet, zijn belangrijke zaken bij de introductie. Door de ontspanning die ontstaat tijdens dit gesprek wordt een stuk vertrouwen opgebouwd. Als gevolg van dit vertrouwen ben je eerder geneigd de tips en trucs, die de portretfotograaf aangeeft om tot een goed portret te komen, aan te nemen en dat straal je uit op de foto. Een professionele portretfotograaf weet precies wat er gezegd of gedaan moet worden om jou positief en enthousiast vast te leggen. Je zult nooit meer hoeven te zeggen dat je niet fotogeniek bent. Iedereen blijkt fotogeniek met de juiste begeleiding door de portretfotograaf.

Goede tips en adviezen

De tips en adviezen die je meekrijgt voor, maar ook tijdens de opnamen, neem je mee in de rest van je leven. Je zult nooit meer ongemakkelijk op de foto staan want je weet nu precies wat je moet doen om jezelf maximaal te profileren. Een professionele portretfotograaf ziet de goede en minder goede punten en doet er alles aan om de positieve aspecten zo voordelig mogelijk naar voren te laten komen. Zo kun je samen kleding bekijken om de sfeer die je het portret mee wilt geven te benadrukken of kun je in sommige gevallen gebruik maken van een professionele make-up artiest die jouw sterke kanten nog verder onderstreept. Zo heb je een ijzersterk verhaal van jezelf op de foto staan.

Direct zichtbaar resultaat

Na de fotosessie kun je gelijk zien hoe de foto's geworden zijn en kies je samen met de portretfotograaf de sterkste, mooiste of meest tot de verbeelding sprekende portretten. Wanneer er naar jouw foto gekeken wordt, weten mensen direct wie ze voor zich hebben, zonder dat er in het echt een ontmoeting is geweest. De samenwerking tussen jou en de portretfotograaf bepaalt het uiteindelijke resultaat. Een sterke branding van jou neerzetten waar je nog jaren plezier van hebt, dat is wat een professionele portretfotograaf voor jou doet. Samen een top product creëren, een mooiere uitdaging is er niet.

Overig
  • iStock