Duoblokreservoirs – wat zijn het eigenlijk?

Bij toiletten heb je de keuze uit verschillende soorten en formaten van duoblokreservoirs.

Duoblokreservoirs

Bij toiletten heb je de keuze uit verschillende soorten en formaten van duoblokreservoirs. Daarnaast zijn ze in verschillende merken en designs te vinden. Maar wat zijn duoblokreservoirs eigenlijk?

Wat is het?

Op de toiletpot bevindt het reservoir zich vaak op de toiletpot, maar bij een duoblokreservoir is het anders. Hier bevindt het reservoir zich los van de toiletpot. Het hebben van een duoblokreservoir bij een duobloktoilet is een goede combinatie om optimaal gebruik te maken van het reservoir. Het voordeel van een duoblokreservoir is namelijk dat de bediening bij elkaar zit. Hier hoef je dan geen losse elementen aan de wand te monteren, of andere extra benodigdheden om het goed te laten werken. Daarnaast is het installeren gemakkelijk, en vlot!

Wat zijn de andere voordelen van een duoblokreservoir?

Naast dat het monteren gemakkelijk is heeft een duoblokreservoir ook andere voordelen. De stortbak én spoelknop zitten beide vast aan het toilet. Dit maakt het gemakkelijker om gebruik te maken van de spoelknop. Bij een duoblokreservoir heb je te maken met een duobloktoilet, een staand toilet dat de basis op de grond heeft.

Bij een staand toilet heb je de mogelijkheid om het aan dezelfde afsluiting aan te sluiten, en die te gebruiken. Dit scheelt kosten en tijd voor het verbouwen en opnieuw monteren van het toilet.

Waar kun je een duoblokreservoir aanschaffen?

Tegenwoordig heb je veel mogelijkheden om te shoppen zonder dat je het huis hoeft te verlaten. Dit geldt voor de meest voorkomende zaken, kleding, elektronica maar ook voor duoblokreservoirs. Online heb je de keuze uit verschillende soorten duoblokreservoirs die kunnen passen bij jouw huidige toilet, of voor wanneer je een nieuw duobloktoilet wilt kopen of hebt gekocht. Het aanschaffen van een duoblokreservoir kan bij verschillende soorten webshops en bouwmarkten. De reservoirs worden gewoon bij jou thuis geleverd.

Overig
  • Sainitairkamer.nl
  • Sainitairkamer.nl