Terugblik jaarhoroscoop 2020: ram 21 maart t/m 20 april

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?

Terugblik jaarhoroscoop 2020: ram 21 maart t/m 20 april

Persoonlijk 

Je maakt in 2020 een bijzondere periode door. Je sterrenbeeld krijgt bezoek van de godin Lilith: een astrologisch fenomeen, dat de vrouwelijke oerkrachten vertegenwoordigt. Dat betekent dat de godin diep in jou wordt wakker geschud. Je maakt verbinding met een hogere energie en kunt beschikken over informatie waar anderen blind voor lijken te zijn. Daardoor durf je op persoonlijk vlak onnavolgbare en bijzondere beslissingen te nemen die je toekomst aangaan. Volkomen in tune met je buikgevoel, soms recht tegen de stroom in. Misschien begrijp je nog niet helemaal wat die keuzes inhouden, maar kun je niet anders dan gehoorzamen aan dit heilige ‘moeten’. Vertrouw erop dat er een moment komt waarop je begrijpt waarom je deze keuzes moest maken. Dan kun je ook ontdekken dat ze ronduit geniaal zijn geweest. De kunst is dat je niet te veel vaart op je ratio. Hoe zinnig sommige argumenten van je grijze massa ook lijken, ze brengen je in verwarring en helpen je niet naar de best mogelijke bestemming. Daarnaast activeert de planeet Chiron je onderbewustzijn, waardoor je sleutelscènes uit je verleden in een nieuw perspectief kunt zien. Dat kan het afscheid betekenen van oude emoties die je nog steeds in de weg zitten. Een heilzame boodschap dus, maar je moet er wel even doorheen. Een coach of therapeut kan jou helpen om meer innerlijke rust en vrijheid te vinden.

Liefde

Je straalt meer warmte uit naar de buitenwereld en die warmte weerkaatst als het zonlicht op een bergmeer. Van alle kanten ontvang je waardering en positieve reacties. Ook van je vaste partner. Kom je net uit een periode waarin je het gevoel had dat er afstand was tussen jou en hem (haar)? Dan kan 2020 het jaar zijn om dichter naar elkaar toe te groeien. Planeet Chiron helpt jullie om misverstanden op te ruimen en verschillen te overbruggen.Maar niet bij iedereen is het tijd voor een tweede honeymoon. Voor sommigen betekent de inmenging van Chiron dat het tijd is elkaar te laten gaan. Als je het aandurft radicaal eerlijk te zijn tegen jezelf, weet je het antwoord waarschijnlijk al. Nu is het alleen nog de kunst hier een liefdevolle uitvoering voor te vinden.Doet het nog steeds pijn als je aan die ene ex-partner denkt? Dan is 2020 een jaar waarin je het verdriet definitief achter je kunt laten. Je kunt merken dat de warmte in je hart terugkomt en dat je weer nieuwsgierig wordt naar de liefde. Je durft misschien zelfs je roodfluwelen boudoir te openen voor een nieuwe partner. Het zal dan gaan om een man (vrouw) waarmee je een bijzondere connectie voelt. Alsof je elkaar al eens eerder hebt ontmoet. Misschien is dat zelfs letterlijk het geval.

Carrière 

Je hebt in 2020 soms het gevoel dat je niet veel verder komt. Dat ligt niet eens aan je werksituatie. Het is vooral die stevige lat die je twee meter boven je hoofd hebt gelegd en waar je maar niet bij kunt. De spanning die je soms voelt, heeft daar veel mee te maken. Je kunt voelen dat er oud zeer zit, misschien jezelf minder voelen dan anderen en van daaruit reageren alsof het waar is. Dat is het effect van Chiron in Ram die pijnplekken uit je kindertijd activeert. Dat doet Chiron echter met een nobel motief: het is de bedoeling dat je ze overwint door er opnieuw naar te kijken, maar nu door de ogen van een volwassen vrouw. Het is belangrijk je te concentreren op je sterke punten. Misschien kun je dit jaar die gedroomde carrièresprong nog niet maken. Maar je krijgt wel de kans om je positie te consolideren, zolang je maar in jezelf blijft geloven en dus je eigen positie niet ondermijnt. Verder is het goed om te onderzoeken of het vak waarin je werkzaam bent, nog steeds het beste in je naar boven haalt. Je zou je voorzichtig kunnen oriënteren op een nieuwe richting, waarmee je in 2021 een start kunt maken (dus dit jaar nog niet). Door Chiron in Ram heb je behoefte aan verdieping op elk vlak, ook in je werk, alleen is het belangrijk geduld te hebben voordat je concrete stappen zet. Je moet eerst het fundament in jezelf nog iets verstevigen.