Happy Earth Day

Vandaag is het Earth Day en staat de dag voor de 50ste keer in het teken van onze planeet. Een jubileumjaar dus, dat gevierd zou worden met allerlei verschillende evenementen, maar door het coronavirus wordt de dag vooral met online activiteiten en goede initiatieven gevierd.

Earth Day 2020

Earth Day

Happy Earth Day! Vandaag, op 22 april, wordt de 50ste editie van deze dag gevierd en staan we wereldwijd stil bij het welzijn van de aarde. En misschien is dat dit jaar wel belangrijker dan ooit, want ook al overschaduwt het coronavirus al het nieuws, er moet nog steeds aandacht gevestigd worden op het welzijn van onze planeet.

Initiatieven

Gelukkig wordt dat volop gedaan. Zo vinden er allerlei online activiteiten plaats en pakken ook merken hun kans om bij te dragen aan de attendering op Earth Day.

Zo kaart G-Star het 'textile waste-probleem' aan en maakt het het positieve statement: ‘waste isn’t waste until you waste it’. Om te laten zien dat er met textiel nog wel degelijk iets gedaan kan worden, nodigde het merk modeontwerpers en kunstenaars uit om unieke one-off pieces te creëren van denim waste-materiaal. Vandaag worden deze items gepresenteerd.

& Other Stories gaat niet voor hergebruik, maar voor een lange levensduur. Het merk lanceert namelijk ‘With Care’: een lijn van twee wasproducten, een wasmiddel en een verfrisser, met een revolutionaire, op haver gebaseerde samenstelling. Haver zou er namelijk voor zorgen dat de vezels van stoffen worden versterkt. Zo zijn het wasmiddel en de verfrisser dus niet alleen goed voor het textiel van je kleding, maar omdat ze beide biologisch afbreekbaar zijn, ook goed voor het milieu. Handig, want zo kan jij dus lang van je favoriete items genieten en een duurzame garderobe opbouwen.