Dress the Story

Ontwerpster Suzan Meijer brengt Vincent van Gogh op een bijzondere manier ‘tot leven’. In haar collectie staan zijn meesterwerken centraal.

Dress the Story

Suzan Meijer over haar werk: ‘Ik heb me verdiept in de man achter de beroemde schilderijen. Iedereen kent zijn prachtige werken zoals Zonnebloemen en Amandelbloesem, maar wie was hij als persoon? Ik ben naar Frankrijk gegaan om hem te leren kennen. Ik bezocht de plekken waar hij woonde, schilderde en filosofeerde. Ook las ik zijn brieven aan zijn broer Theo en bevriende kunstenaars. Hij schreef over de strijd die hij voerde als schilder, zijn twijfels en angsten, maar boven alles over zijn passie voor kunst. Zijn brieven raakten me, ik leerde een verhaal kennen dat mij tot de laatste letter boeide. Door zijn brieven aan de binnenkant van mijn jurken te verwerken, vertelt elke jurk een stukje over zijn fascinerende leven, werk en visie.’

Jurk met een verhaal

Suzan Meijer (30) is het creatieve brein achter StoryDress. Gewapend met haar fotocamera en schetsboek reist ze van Vietnam naar Parijs en van Marrakesh naar Milaan op zoek naar bijzondere plekken, technieken en verhalen. Deze verhalen verweeft ze in haar collecties.

[gallery columns="2" link="file" size="large" ids="14946,14945"]

De van Gogh collectie bestaat uit jassen (€499), jurken(€399) en sjaals (€129) en hangt in de StoryDress winkel op de Amsterdamse Overtoom nr. 435. Ook online worden de items verkocht. storydress.com.

Meer modenieuwtjes? Zie hier.