Haute cuisine

Een beetje fashion designer heeft tegenwoordig ook zijn eigen restaurant. Elegance tipt er acht.

Haute cuisine

1. Beige Alain Ducasse & Chanel, Tokio

Het is een van de meest luxe winkeldistricten ter wereld: Ginza in Tokio. Vanzelfsprekend heeft ook Chanel er een prominente flagshipstore. In de top van het gebouw vind je sterrenrestaurant Beige, dat wordt bestierd door Alain Ducasse. Een begrijpelijke keuze, want is Ducasse immers niet de Chanel onder de meesterkoks? Zo elegant als het Franse modehuis is, zo verfijnd en delicaat zijn de Frans-Japanse gerechten op de menukaart. Met als paradepaardje de Carré Chanel, een dessert van chocolade, praline en hazelnootijs. Kies voor het Prêt-a-Porter-menu of, als je van uitpakken houdt, voor het Haute-Couture-menu. Van april tot oktober is het dakterras, de Jardin de Tweed, geopend voor een drankje of lichte lunch.

Signature dish: Carré Chanel, €18Chanel Ginza Building 10F, 3-5-3 Ginza, Chuo-ku, Tokiowww.chanel-ginza.com

2. Cavalli Restaurant & Lounge, Miami

Wie houdt van een extravagante, uitbundige look komt vroeger of later bij Roberto Cavalli terecht. De King of Bling gebruikt graag luipaardprints, slangenleer, bont, stras en veren in zijn collecties – en het liefst allemaal tegelijk. Ook zijn restaurant in Miami, gelegen aan de mondaine Ocean Drive, is op-en-top Cavalli: tot op de centimeter is de inrichting weelderig, opulent, flamboyant. De couturier staat bekend om zijn voorliefde voor feesten en mooie vrouwen, dus het is geen verrassing dat er boven het restaurant een hippe club is. Cavalli heeft inmiddels elf café-restaurants, onder meer in Saint-Tropez, Ibiza en Dubai.

Signature dish: Risotto met zwarte truffel en oesterzwammen, €23150 Ocean Drive, Miami Beach, Florida miami.cavalliclub.com

Weten wie er nog meer een restaurant heeft? Bestel de nieuwe Elegance met het complete overzicht hier.