Uit de kasteelkeuken

Binnenkort organiseren Janny van der Heijden en restaurant Bentinck een reeks historische diners. Gerechten uit 17e- en 18e-eeuwse huishoudboekjes dienen als basis.

Uit de kasteelkeuken

De boekjes kwamen pas in 2016 in beeld tijdens de samenstelling van de tentoonstelling 'Sterke vrouwen op Kasteel Amerongen'. Toen bleek dat de boekjes een bron van informatie bevatten over wat er vroeger op het kasteel werd geserveerd, besloten Janny van der Heijden en Restaurant Bentincks chef Tommy Janssen de handen ineen te slaan. Samen hebben ze de menu's bestudeerd en de traditionele receptuur vertaald naar hedendaagse gerechten. Met optioneel passende dranken. Het diner is een historische, culinaire ontdekkingsreis die start in oude kasteelkeuken met een aperitief en amuses. Het 5-gangendiner wordt in de voormalige paardenstallen van het kasteel geserveerd. Leuk: het menuboekje met achterliggende informatie mag je na afloop meenemen.

Uit de kasteelkeuken is te reserveren op 9, 10, 16, 17, 22 en 23 maart. Reserveren kan hier. Kosten bedragen €79 p.p. inclusief aperitief, amuses, 5-gangendiner en menuboekje. Overige dranken zijn exclusief.