Max Liebermann in Gemeentemuseum Den Haag

Van Papegaaien in Artis, zonnige terrassen en paarden op het strand van Scheveningen. Gemeentemuseum Den Haag toont Max Liebermann's schilderkunst.

Max Liebermann in Gemeentemuseum Den Haag

De Duitse schilder Max Liebermann (1847-1935) liet zich veelvuldig inspireren door Nederlandse zomers. Tijdens de zomerperioden dat hij in Nederland verbleef, sloot hij diverse vriendschappen met kunstenaars van de Haagse School. Zo raakt hij o.a. bevriend met schilder Jozef Israëls en bracht bracht tussen 1840 en 1914 verschillende zomers bij hem door. Liebermann brak internationaal door met zijn schilderij met lichtvlekken. Daarnaast werd hij in 1920 benoemd tot directeur van de academie in Berlijn. Een positie die hij helaas moet opgeven als Hitler aan de macht komt. Hoewel de schilder en Nederland sterk met elkaar zijn verbonden, krijgt Liebermann's kunst tot op heden weinig aandacht in Nederland. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt Gemeentemuseum Den Haag. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Tentoonstelling Max Liebermann – Een zomers impressionist is te zien van 24 maart t/m 24 juni. Klik hier voor meer informatie en tickets.