Literair festival in Rotterdam

Op 13 en 14 april treden ruim 60 auteurs op tijdens het literaire festival Woordnacht. Het festival vindt plaats op dertien verschillende locaties in het centrum van Rotterdam.

Literair festival in Rotterdam

Woordnacht is een groot jaarlijks evenement rondom actuele Nederlandstalige literatuur. Van poëzie en proza tot de literaire strip: alle genres worden vertegenwoordigd. 

Presentaties

Deelnemende schrijvers, waaronder Adriaan van Dis, Arthur Japin, A.F.Th. van der Heijden en Kluun lezen voor uit eigen werk. Het festival heeft ook andere presentaties in petto. Zo kunnen bezoekers de eerste literaire 3D-voorstelling ter wereld meemaken, lezen acht woordperformers een open brief aan de samenleving voor en zijn er documentaires te bekijken. Er staan lezingen, boekrecensies, voorstellingen, talkshows, performances en een literaire stadswandeling (voor de eerste veertig tickethouders) op het programma.

Globalisering

Woordnacht legt dit jaar een accent op postkoloniale literatuur en de huidige samenleving. Ook komen thema’s als globalisering en nieuwe wereldbeelden aan bod. Adriaan van Dis zal deze onderwerpen bespreken in zijn lezing en gaat er met collega’s over in debat.

Festival Woordnacht 2018 wordt gehouden op vrijdag 13 en zaterdag 14 april. Het programma is van 19:00 tot 00:00 (vrijdag) en van 13:00 tot 03:00 (zaterdag). Klik hier voor meer informatie en tickets.