Deze 4 dingen doen dermatologen nooit op vakantie

Er zijn veel dingen die je op vakantie best niet doet. Maar wat echt niet kan volgens Dr. Anjali Mahto, consultant en dermatoloog van het British Skin Foundation is je huid niet voldoende aandacht geven. Deze vier dingen zouden dermatologen nooit doen tijdens een zonnevakantie.

1. Exfoliërende producten gebruiken
Scrub je lichaam en gezicht een paar dagen voordat je op vakantie vertrekt. Als je tijdens je zonvakantie gaat peelen gaat je huid te kwetsbaar worden. Zelfs met goede zonnebrand kunnen UVA-en UVB-stralen je huid verbranden.

2. Niet douchen na het zwemmen
Probeer altijd te douchen na het zwemmen in een zwembad. Het chloor dat je er niet afspoelt zal bij een gevoelige huid sporen achter laten. Het kan zelfs rosacea, eczeem en psoriasis verergeren. Afspoelen en insmeren dus.

3. Je huid niet reinigen
Je zal vast denken; met al dat water is alle viezigheid toch van mijn gezicht. Probeer toch in de ochtend en avond een goede cleanse in te lassen. De make-up, zonnebrandcrème of aftersun moeten er ook af, jawel.

4. Een laser hair removal inlassen voor je vakantie
Zoals ook je huid scrubben, is ook laseren voor je zonvakantie een slecht idee. Het klinkt het meest logische, want je wil (natuurlijk) haarvrij op het strand liggen. Doe je het wel, heb je meer kans op verbranding en pigmentatie.

Bron: Women’s Health UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws