9X Tropische oorden

Elegance voert je mee naar de meest luxueuze vakantieoorden in de tropen. Naast eersteklas service zijn turquoise wateren, bountystranden en palmbomen gegarandeerd. Inpakken dus, die beach essentials en maak je klaar voor een ‘over de top’-reiservaring.

Le Méridien – Bora Bora

Zeg je Bora Bora, dan denk je aan azuurblauw water, hagelwit zand en slapen in een super­ deluxe strandhut op het water. Dit hotel biedt 98 waterbungalows, waarvan de Overwater Lagoon Premium Bungalow onze favoriet is. Vanuit deze hut heb je namelijk een fenomenaal uitzicht op de lagune en Mount Otemanu – de uitgedoofde vulkaan die tevens het hoogste punt van het eiland is. Daarnaast beschikt de bungalow over een ruime slaapkamersteiger die zich uitstekend leent als ochtendduikspringplank, om vervol­ gens het zoute water van je af te spoelen in de tweepersoons badkuip of ruime inloopdouche. Naast jne faciliteiten ín de bungalow(s), heeft het resort drie restaurants, een luxueus wellness­ centrum (Manahau), zwembaden en een Turtle Sanctuary (beschermcentrum voor schildpadden). Voldoende vertier dus.
marriott.com

Le Méridien - Bora Bora

Little Polynesian Resort – Cookeilanden

Dit boetiekresort op het eiland Rarotonga is een bij uitstek geschikt tropisch toevluchtsoord voor stellen en pasgetrouwden. Alles in dit luxe, adult-only hotel is namelijk ingericht op een romantisch verblijf voor twee; van het interieur­ design in de Beachfront Bungalows tot de gerechten op de menukaart. Leuk om te weten is dat het strand waarop het resort zich bevindt als een van de mooiste van de Grote Oceaan wordt beschouwd. Maar er is nog iets waarom het hotel wordt ge­roemd; de infinity pool die overloopt in de zee. Kun je jezelf al zien dobberen…?
littlepolynesian.com

Royal Davui Island Resort – Fiji

Bij een reis naar de tropen bestaat een inpaklijst veelal uit luchtige zomerkleding, strandspullen en open schoenen, maar als je een trip naar het Royal Davui Island Resort in het vooruitzicht hebt, mag je het laatstgenoemde thuislaten. Op dit exclusieve resort (alleen voor volwassenen) wordt er namelijk uitsluitend op blote voeten rondgelopen. En aangezien de ondergrond veelal uit poederwit zandstrand bestaat, wil je ook eigen­ lijk niet anders. Het resort is gebouwd op een privé­eiland en wordt omringd door het helder­ blauwe water van de spectaculaire Beqa­lagune, waar je vanuit alle vijftien villa’s op uitkijkt. Naast een million dollar view beschikken de villa’s over een eigen zwembad en een ruim terras, dus installeer jezelf op een van de heerlijke ligbedden, pak er een goed boek én een cocktail bij en relaxen maar.
royaldavuifiji.com

Royal Davui Island Resort - Fiji

Silversands – Grenada

Hoewel Grenada inmiddels als tropische vakantie­ bestemming bekendstaat, wordt het eiland van oudsher geroemd om haar ongerepte natuur en de kruiden en specerijen die er groeien – Grenada is een van ’s werelds grootste exporteurs van nootmuskaat, foelie en tropisch fruit. En om die status te eren, siert de menukaart van dit vier­sterrenhotel voornamelijk gerechten met deze lokale ingrediënten. Maar Silversands is niet alleen the place to be als je van lekker, tropisch eten houdt, ook voor overnachtingen in een superluxe setting ben je hier aan het juiste adres – denk; bedden zo zacht als een wolkendek, een strak interieur met veel marmer en hout en een wellness­ ruimte met topbehandelingen (tip: boek de Soul to Sole). Daarnaast organiseert het hotel gratis (water)sportactiviteiten, heeft het een uitpak­ service (wat na een reis van ruim dertien uur zeer welkom is) én een infinity pool – de grootste van Caraïben.
silversandsgrenada.com

Silversands - Grenada

Four Seasons Resort Hualalai – Hawaï

Alhoewel alle hotels in deze lijst van ongekend luxe aard zijn, is er geen een zó luxueus en extra­ vagant als dit vakantieoord van Four Seasons. In het algemeen wordt de A-list hotelketen geroemd om haar high-end faciliteiten en diensten, maar deze dependance op het bijzondere eiland Hawaï beschikt over nog iets extra’s: een eigen privé­ jet, waarmee je van en naar het resort gevlogen kunt worden én eilandexcursies kunt doen. Een verblijf in dit resort staat dus echt gelijk aan het leven van jetsetter – houden wij van! Leuk feitje: het resort is vernoemd naar de vrouw van
Hawai’iloa, de man die Hawaï ontdekte en het land voor lange tijd regeerde. De presidential suite is daarom ook geheel in het thema van deze royals ingericht en heeft, naast drie ruime slaap­ kamers, een privézwembad­ en strand, waar je – als je geluk hebt – bultruggen kunt zien zwemmen. Aloha!
fourseasons.com/hualalai

Soori Bali – Indonesië

Dit serene paradijsje op Bali is gelegen aan de rand van de oceaan en heeft een prachtig uit­ zicht op de Batukaru­berg en uitgestrekte rijstvelden. Bijzonder is dat dit moderne resort volledig van
lokale, duurzame materialen is gemaakt. Het brein achter het strakke design (en tevens de eigenaar van het hotel), is de bekende architect Soo K. Chan. Niet alleen heeft hij lokale, groene
producten in het ontwerp toe­ gepast, ook in de restaurants wordt uitsluitend met verse ingrediënten van boerderijen in de buurt en zelfverbouwde specerijen gewerkt. Daarnaast is de spa een essentieel onderdeel van het resort, waar luxe en holistisch welzijn hand in hand gaan en ontspannende behan­delingen met Balinese kruiden zijn te boeken. Het resort heeft 48 villa’s, die allemaal over een privézwembad beschikken. Kortom, het is hier puur ‘afzien’.
sooribali.com

Velaa Private Island - Malediven

Velaa Private Island – Malediven

Hoewel de Malediven veel resorts kent die op zogeheten privé­eilanden zijn gebouwd, zijn er slechts een paar hiervan écht privé – oftewel eigendom van een particulier. Velaa is zo’n eiland. Met dit resort biedt eigenaar Jiri Smejc een hypermoderne island escape, waar gasten in alle rust en privacy kunnen genieten van eersteklas luxe en com­ fort. Naast weelderige villa’s heeft het resort de grootste wijnkelder van de Malediven, een eigen boetiek waar je high-end juwelen en mode shopt, een golfparcours met zes greens, diverse restaurants én een ayurvedische spa waar je op maat gemaakte behandelingen kunt reserveren. Tja, wij begrijpen wel waarom de rijksten der aarde graag afzakken naar dit pareltje in de Indische Oceaan…
velaaprivateisland.com

Six Senses – Seychellen

Niet voor niets kozen de Britse royals de Seychellen als honeymoonbestemming. De archipel (die uit meer dan 115 eilanden bestaat) wordt namelijk niet alleen geroemd om zijn aangename klimaat, turquoise wateren en ongerepte natuur, maar staat ook bekend om zijn overdaad aan chique vakantieoorden. Six Senses is zo’n resort en is gelegen op het privé­eiland Félicité. Bijzonder is dat, naast ongekende luxe, duurzaamheid en ecologie hier hoog in het vaandel staan. Zo zijn er voor de bouw uitsluitend lokale materialen gebruikt, worden flora en fauna met veel zorg onderhouden en beschikt het verblijf over een eigen waterzuiveringsinstallatie, waardoor plastic water esjes overbodig zijn. Geweldig toch? Wat het eiland ook uniek maakt, is de adem­benemend mooie spa. De
wellness area is tussen de immense granietrotsen gebouwd en biedt een fenomenaal uitzicht op de helderblauwe oceaan. De spa bestaat uit vijf behandelvilla’s, waar je niet alleen Afrikaanse (gezichts)behande­ lingen kunt boeken, maar ook lessen yoga en meditatie kunt volgen. Doe je liever de zonnegroet op het terras van je privévilla? Dat kan ook. Alle residenties beschikken namelijk over de noodzakelijke yoga­equipment. Namasté!
sixsenses.com/resorts/zilpasyon

Six Senses - Seychellen

Eden Rock – Saint Barths

Dit vijfsterrenresort is een begrip in het Caraï­bisch gebied en zal eind november opnieuw haar deuren openen. Eden Rock is bijna twee jaar dicht geweest voor renovaties. Die waren noodzakelijk nadat orkaan Irma in 2017 een aanzienlijke schade veroorzaakte. De nieuwe, chique look van het resort is in samenwerking met architect Martin Brudnizki bedacht. Alle 37 verblijven, restaurants, bars en privézwembaden zijn vernieuwd en beloven nóg meer luxe en comfort dan voorheen. En dan te bedenken dat het hotel voorheen al de status van ‘meest luxueuze resort van de Caraïben’ had. Ook werd Eden Rock altijd geliefd om de intieme ambiance en uiteen­ lopende, culturele activiteiten die er werden georganiseerd en deze positie wil de organisatie graag hooghouden. Daarom zijn bij de renovatie veel tra­ditionele elementen in ere hersteld en is er ook nu weer veel aandacht voor kunst, muziek en cultuur. Maar wat het Caribische resort vooral uniek maakt, is de ligging. Naast een
poederwit zandstrand wordt Eden Rock namelijk omgeven door azuur­ blauwe wateren en kleurrijke koraal­riffen. Vergeet dus vooral niet je snorkelset in te pakken.
oetkercollection.com

Eden Rock - Saint Barths

Laatste nieuws