Dutch Sustainable Fashion Week

Lees ook

Op 4 oktober gaat de Dutch Sustainable Fashion Week weer van start. De zesde editie van het evenement staat in het teken van circular fashion, waste reduction en new textile innovation. Ook wil het evenement aandacht vragen voor duurzaamheid in de modebranche.

Anders dan de voorgaande edities is de zesde Dutch Sustainable Fashion Week gericht op de toekomst. Gedurende tien dagen wil de DSFW duurzame modeontwikkelingen, innovaties en jonge ontwerpers een podium bieden. Informatie verstrekken over duurzame mode en belanghebbende partijen met elkaar verbinden, staan ook op het programma.

Modeshows

Ook zijn er Future Fashion Shows. Dit zijn modeshows van opkomende designers die een 14-delige collectie laten zien. Alternatieve stoffen worden gepresenteerd. Denk hierbij aan vervangende materialen voor dierlijke stoffen.  Ook gebruiken zij materialen die fast fashion stoffen kunnen vervangen.

Voor iedereen die werkzaam is binnen de modesector valt er wat te leren. Retailers, fabrikanten, ontwerpers en andere modeprofessionals kunnen genieten van lezingen, een panel talk en exposities.De presentaties worden gegeven beginners, maar ook door professionals.

Het tiendaagse evenement is van 4 tot en met 13 oktober 2019. In verschillende steden in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Zo kunnen mensen uit het hele land ervaren wat duurzame kleding is.

Laatste nieuws

Zie ook