Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

Niets is vervelender dan foundationvlekken op je broek of rode lipstick op je witte blouse.. Maar, geen nood, want met deze handige tips is je kleding binnen mum van tijd weer blinkend schoon.

Oogmake-up

Mascara, eyeliner, potlood en wenkbrauwpoeder zijn bevatten vaak veel vet. Je kunt dus het beste even wachten met deppen tot het product helemaal is opgedroogd. Dep daarna op de vlek met een middel dat bedoeld om vet te verwijderen, zoals afwasmiddel of shampoo. Zie je na afloop de vlek nog steeds zitten? Dep dan met een beetje make-up remover op waterbasis.

Foundation en poeders

Foundation is een van de meest hardnekkige make-up vlekken en kun je het beste verwijderen met wat water en azijn. Meng dit door elkaar en dep met een doekje op de vlek. Ook shampoo en scheerschuim kunnen helpen om de vlek te verwijderen. Heb je een foundation op poederbasis? Zuig de bovenste laag dan eerst weg met een stofzuiger en dep vervolgens met make-up remover op de vlek.

Lipstick

Lipstick vlekken kun je beter niet met water verwijderen, omdat dit de vlek alleen maar groter maakt en ervoor zorgt dat de kleur dieper in je kleding trekt. De truc is dus om een klein beetje pure alcohol op een watje te druppelen en dit op de vlek te deppen. Een laagje Vaseline kan ook helpen.

Laatste nieuws