Dit zijn de vijf beste plekken om te overwinteren

Ben jij helemaal klaar met dit koude weer en verlang je nu alweer naar de zon? Dan is een overwinter-vakantie naar een van deze vijf bestemmingen wellicht iets voor jou. 

1. Oman

De hoofdstad van Oman, Muscat, werd in 2012 door Lonely Planet uitgeroepen tot de één na leukste stad ter wereld. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden in januari, is het de perfecte plek om de hele winter door te brengen. Daarbij beschikt Oman over prachtige hotels, stranden en prachtige architectuur én is het een geliefde bestemming onder sportievelingen die willen duiken, hiken of mountainbiken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Twiga Pottery (@twiga_cass) op

2. Buenos Aires

De vrolijke Zuid-Amerikaanse sfeer, tango en heerlijke wijnen: Buenos Aires biedt het perfecte recept voor winter getaway. Geniet van uitgestrekte landschappen, wijngaarden en watervallen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Buenos Aires (@buenosaires) op

3. Spanje

Voor het beste klimaat in Spanje moet je naar de Costa del Sol of de Costa Brava afreizen. Breng een bezoekje aan Valencia of een van de andere steden aan de kust, waar het mediterrane klimaat het hele jaar aangenaam aanwezig is.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valencia Secreta (@valencia_secreta) op

4. Zuid-Afrika

In 2014 werd Kaapstad door de New York Times uitgeroepen tot beste plaats om te bezoeken. De stad ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen dus tegenovergesteld zijn en de gemiddelde temperatuur in januari 26 graden is. Ideaal dus! Daarbij heerst er in de stad een westerse sfeer en wordt de plaats geliefd door de goede surfplekken, wijnboerderijen en het Nederlandse sfeertje dat in de stad hangt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SouthAfrica (@southafrica) op

5. Curaçao

Wil je een bezoek brengen aan dit prachtige eiland? Doe dit dan in januari, want van oktober tot en met december vindt hier het regenseizoen plaats.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Curacao ☼ Hangouts & Hotspots (@curacao_island) op

Laatste nieuws