Interieur ideeën rondom de eetkamer

Lees ook

Bij het inrichten van je eetkamer komen heel wat keuzes kijken nog voordat je begint met het uitzoeken van de meubels. Welke kleurschema ga je aanhouden? In welke stijl wil je de eetkamer inrichten? Welke materialen combineren het mooiste met elkaar? Ook de beschikbare ruimte en de eventuele dubbele functie van de ruimte speelt mee. Heb je bijvoorbeeld een aparte eetkamer of een woonkeuken waarin je een eethoek wilt creëren? Twee items die in ieder geval nooit zullen misstaan en bovendien passen in heel diverse eetkamers zijn de eetkamerbank en leren eetkamerstoelen. In dit artikel lees je meer over deze veelzijdige eetkamermeubels.

Creëer warmte met een eetkamerbank

Een eetkamerbank in plaats van twee of drie stoelen aan de eettafel is een populaire keuze bij de inrichting van eetkamers en woonkeukens. Dit is niet zo gek want dit meubelstuk heeft meerdere voordelen. Allereerst geeft de bank de ruimte direct een unieke en karakteristieke uitstraling mee omdat het afwijkt van een standaard eetkamerset. Daarbij creëer je met een eetkamerbank gelijk warmte en gezelligheid. De eethoek wordt naast een plek om uitgebreid te tafelen ook extra uitnodigend om met je kinderen te knutselen, met z’n allen een spelletje te spelen of een avondje te borrelen met vrienden

Win ruimte wanneer nodig

Een ander voordeel een trendy eetkamerbank is dat je ruimte kunt winnen. Allereerst kun je de bank direct tegen een muur plaatsen, iets wat voor eetkamerstoelen niet opgaat. Daarnaast kun je indien nodig de eettafel verder richting de muur schuiven om de momenten dat de eetkamerbank niet gebruikt wordt. Spreekt deze optie je aan? In zo’n geval is het bij het uitzoeken van de eetkamermeubels extra belangrijk te letten op de hoogte van de eventuele leuningen van de eetkamerbank, en de hoogte van het tafelblad van de eettafel.

Verrassende combinaties

Eetkamerbanken zijn er al in allerlei stijlen en materialen te vinden. Kies voor een robuust ogende bank vervaardigd uit bijvoorbeeld leer en metaal voor industrieel geïnspireerde interieurs. Of een bank uit hout en met stoffen bekleding voor een landelijke uitstraling. Ook moderne eetkamerbanken met strakke vormen vind je veel. Combineer de bank met bijpassende stoelen of ga voor een verrassende combinatie. Het leuke aan de eetkamerbank is dat je deze kunt combineren met heel diverse stoelen, waarmee je een eigen unieke sfeer schept die aansluit bij jouw woonwensen.

Leren eetkamerstoelen

Net zo veelzijdig als eetkamerbanken zijn leren eetkamerstoelen. Ook deze vind je in tal van ontwerpen passend bij interieurstijlen van klassiek tot industrieel. Daarbij is leer een materiaal dat heel lang mee gaat en met de jaren een mooie doorleefde look zal krijgen. Leren eetkamerstoelen verkleuren vrijwel niet en zijn bovendien tegen wat vuil opgewassen. Dit maakt stoelen met dit materiaal erg populair in eetkamers en woonkeukens.

Combineer leren eetkamerstoelen met een eetkamerbank

Voor een sfeervolle eethoek met karakter kun je leren eetkamerstoelen perfect combineren met een trendy eetkamerbank. Daarbij heb je de keuze uit eetkamerstoelen met of zonder leuning. Ook kun je leren eetkamerstoelen verkrijgen op wieltjes. Deze stoelen zijn hartstikke handig wanneer je een eetkamer of woonkeuken met een harde vloer hebt. Op tapijt zijn deze stoelen minder functioneel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van eetkamerbanken met bijpassende leren stoelen? Of wil je juist een eigen combinatie samen stellen? Bezoek dan eens de webshop van Woonboulevard Poortvliet. Hier vind je zowel eetkamerbanken als leren eetkamerstoelen en kun je heerlijk inspiratie opdoen.

Laatste nieuws

Zie ook