De presentatoren van het Songfestival zijn bekend

Lees ook

Niemand minder dan Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit mogen aankomend Songfestival presenteren. Dat maken NPO, NOS en AVROTROS bekend.

In mei 2020 vindt het Songfestival 2020 plaats in Rotterdam. Het drietal openen voor zo’n 180 miljoen kijkers de drie live shows, interviewen de artiesten en leiden de puntentelling. “Met dit presentatie-trio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest.”, vertelt Sietse Bakker (Executive Producer Event) van Eurovisie Songfestival.

Chantal Janzen

“Chantal Janzen is één van de meest talentvolle presentatrices van Nederland met ruime ervaring in grote live amusementshows in binnen- en buitenland”, zegt Sietse Bakker. “We hebben er heel bewust voor gekozen ons ook open te stellen voor talent van buiten de publieke omroep. Want hoezeer het Eurovisie Songfestival ook verbonden is aan de publieke omroep, het is onze ambitie om Europa het beste van Nederland te laten zien,” vult hij aan.

Edsilia Rombley

“Twee keer Eurovisie Songfestival, twee keer de puntentelling, twee keer Eurovision in Concert, en dan is ze ook nog eens één van de meest authentieke en eigenzinnige artiesten die ons land rijk is. De songfestival fan community heeft Edsilia in het hart gesloten en daarmee behoeft de keuze voor Edsilia als één van onze drie presentatoren verder weinig toelichting,”, zegt Sietse Bakker.

Jan Smit

Sietse Bakker: “Met de keuze voor Jan Smit kiezen we voor een internationaal ervaren artiest en presentator die de afgelopen negen jaar als vaste songfestival-commentator naast Cornald Maas heeft laten zien een groot ambassadeur van het festival te zijn. Daarnaast maakt Jan deel uit van de selectiecommissie bij AVROTROS die jaarlijks gaat over de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Jan is toegankelijk, authentiek en houdt z’n hoofd koel tijdens grote live shows, precies de kwaliteiten die we nodig hebben om de presentatie van het Eurovisie Songfestival persoonlijker te maken.”

2020

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy.

 

Laatste nieuws

Zie ook