/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FRyaf3QHwIXCwDM1744879456.jpg)
Pasen staat voor de deur, je tafel is gedekt met linnen servetten en verse tulpen – maar wat zet je eigenlijk op tafel? Geen stress, wij hebben hét ultieme last-minute paasrecept voor je gevonden: bladerdeeghapjes met groene asperges, geitenkaas en honing. Snel, chic en zó fotogeniek dat je brunchgasten denken dat je de hele ochtend in de keuken hebt gestaan.
Wat heb je nodig? (voor 6 stuks)
- 1 rol koelvers bladerdeeg (vierkant of rond)
- 1 bosje groene aspergetips
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 el honing
- 1 tl citroenrasp
- 1 eidooier (voor het goudbruine glansje)
- Verse tijm of bieslook (optioneel)
- Peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
- Snijd het bladerdeeg in zes gelijke vierkanten of cirkels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Prik met een vork kleine gaatjes in het midden van elk plakje (laat de rand vrij voor de ‘puff’).
- Meng de geitenkaas met een beetje citroenrasp, peper en zout.
- Smeer een lepel van het mengsel in het midden van elk deegplakje.
- Leg 2-3 groene aspergetips diagonaal op de kaas.
- Bestrijk de randen met eidooier.
- Bak 15-20 minuten tot goudbruin en knapperig.
- Besprenkel met honing en verse kruiden vlak voor het serveren.
Serveer het op déze manier
Op een mooi houten plankje, met een paar eetbare bloemen of wat rucola ernaast. Combineer met een glaasje prosecco met frambozen – en voilà, jouw Paas-chic moment is compleet.
Bladerdeeggeluk
Of je nu de hele familie over de vloer hebt of gewoon iets feestelijks op tafel wilt zetten zonder stress: deze bladerdeeghapjes zijn je redder in nood. En zeg nou zelf: wat is Pasen zonder een beetje goudbruin bladerdeeggeluk?
- Adobe Stock