5 Moederdag cadeaus waar je haar écht blij mee maakt

Het is soms lastig om ieder jaar weer een origineel moederdag cadeau te bedenken. Je wil niet met lege handen aankomen, maar wil ook niet keer op keer met een bos bloemen voor de deur staan. Daarom 5 originele cadeaus waar moeders ook écht op zitten te wachten.

Me-time

Van een massage tot een boek lezen en van een lange wandeling maken tot zichzelf lekker optutten: uit onderzoek is gebleken dat moeders snakken naar me-time. Tussen werk, het huishouden en de kinderen door blijft er namelijk maar weinig tijd voor hunzelf over.

Onze tip: de Dyson Airwrap multistyler, een item dat altijd bij menig moeder die dagelijks tijd tekort komt op het verlanglijstje staat. Want welke moeder wil er nou niet in een handomdraai een mooi kapsel creëren zonder haar lokken te beschadigen? Maar hij is ook perfect om tijdens een me-time moment in de badkamer lekker te experimenteren met nieuwe looks. De Dyson Airwrap multistyler heeft intelligente hitteregeling, waardoor vrouwen hun gewenste haarstijl kunnen creëren op een lagere temperatuur en hierdoor hun haar beschermen tegen extreme hittebeschadiging. Hij maakt ook gebruik van het Coanda-effect: een manier om haar te stylen met alleen lucht in combinatie met warmte. Het resultaat, of je nu je haar krult, golft of steil maakt, is een natuurlijke uitstraling met een glanzende afwerking. Extra leuk: speciaal voor moederdag is de limited edition kleur Vinca Blauw en Rosé tijdelijk terug én krijg je een haarborstel cadeau.

Ontbijt op bed

Liefde gaat door de maag… Ook bij moeders. Of het nou een uitgebreid ontbijt op bed inclusief uitslapen is, een gezellige family-lunch of zelfgemaakt diner: moeders kunnen het waarderen als er eens voor hun gezorgd wordt in plaats van andersom.

Onze tip: online supermarkt Crisp heeft voor speciale dagen altijd iets in petto om het jou iets makkelijker te maken, zo ook voor moederdag. Dit jaar pakken ze het net even anders aan met het Crisp MoederMag-pakket. Speciaal voor kersverse moeders hebben ze in een speciaal pakket allemaal verwennerij bij elkaar gestopt met lekkers dat ze negen maanden lang heeft moeten missen – denk aan gerookte zalm, camembert en een hele goede champagne! Uiteraard smaakt het pakket ook net zo lekker voor moeders die al wat langer mama zijn. Verder biedt Crisp altijd heerlijke borrelplanken aan in de app, van luxe tot charcuterie tot vega en kaasplanken. Of voor de healthy moms: het Lekker-voor-je-lijf-pakket met detox shotjes, kombucha, detox thee, vers groentesapje en meer. Genoeg keus dus!

Een sieraad

Welke vrouw houdt nou niet van een mooi sieraad? En al helemaal als hij gepersonaliseerd is. Tegenwoordig kun je  sieraden laten graveren met een naam of datum, zijn er bijna overal letterkettingen te koop en zijn geboortestenen ook razendpopulair. Het is een leuke manier voor een moeder om haar kinderen altijd bij zich te dragen.

Onze tip: de Birthstone Rings van Swing Jewels zijn een prachtig cadeau om te geven. De 14K of 18K gouden ringen zijn in alle twaalf kleurrijke geboortestenen te verkrijgen met daarbij ook een uitgebreide uitleg over waar de steen voor staat. Geef je moeder een ring cadeau met haar óf juist jouw geboortesteen erin.

Quality time

Je hoeft niet altijd een fysiek cadeau te geven, iets samen met je moeder doen is ook gewild. Of het nou culinair (samen lekker uiteten), cultureel (samen een tentoonstelling bezoeken) of ontspannend (samen de spa in) is, het feit dat jullie samen een nieuwe herinnering maken is wat voor haar telt.

Onze tip: Tijdens het Moederdagweekend van 13 tot 15 mei organiseert art’otel Amsterdam een speciale pop-up tentoonstelling in de art’otel Gallery: “Crisis”. Een figuratieve, abstracte en expressieve kunsttentoonstelling van Eliaan Voerman, die de kracht, hoop en veerkracht uitlicht die we in ons dragen om door een crisis te komen. De tentoonstelling is een geschenk van Eliaan aan haar moeder, die lijdt aan een slopende ziekte. Deze gratis tentoonstelling wordt tijdens moederdag getoond als cadeau van Eliaan aan haar moeder. Na de tentoonstelling is de ARCA Bar geopend, waar heerlijke cocktails worden geserveerd.

Een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau waar energie in is gestopt of over nagedacht is, betekent altijd veel. Ook als je geen kind meer bent. Laat een mooie foto afdrukken voor aan de muur, ga zelf creatief aan de slag om iets moois te schilderen of schrijf een brief. Iets wat ze voor altijd kan bewaren.

Onze tip: Bestseller-auteur Elma van Vliet maakte een mooi cadeauboekje om je moeder te vertellen wat ze voor je betekent. Hoe zou je haar in één woord omschrijven? Zorgt ze ervoor dat je je leuker, grappiger of juist knapper voelt? En wat wil je graag nog samen met haar doen? Door in te vullen, aan te kruisen en te beantwoorden maak je eenvoudig een persoonlijk en liefdevol boekje. Deze bundeling van complimenten, onvergetelijke herinneringen en mooie wensen voor de toekomst is een geweldige manier om je moeder te vertellen hoe blij je met haar bent.

Of het een ontbijt op bed, persoonlijk cadeau of mooi sieraad wordt: uiteindelijk is je moeder al lang blij dat je aan haar hebt gedacht.

Bron: Scary Mommy | Beeld: Anastasia Shuraeva via Pexels

Laatste nieuws