Tips & tricks: zo betaal je nooit meer teveel voor je internet en tv thuis

Je moet steeds vaker abonnementen afsluiten voor diensten en dat tikt financieel best aan. Zet ze allemaal maar eens op een rij, wedden dat het er meer zijn dan je dacht? Vaak kun je daar best op besparen. Niet alleen door alleen het hoognodige te houden, maar ook door te checken of het goedkoper kan.

Betaal nooit meer teveel

Je hebt een abonnement op internet en/of televisie, alles werkt naar behoren en dus kijk je er nooit meer naar om. Maar dat is niet zo slim. Prijzen en aanbiedingen veranderen snel, dus ook als je al jaren bij dezelfde aanbieder zit, kan het slim zijn om over te stappen en een ander abonnement af te sluiten. Het kan je een hoop kosten besparen of leuke extra’s opleveren en is heus niet zo ingewikkeld als het lijkt.

1. Onderzoek de welkomst-acties
Providers weten dat mensen niet snel overstappen, en bieden daarom voor nieuwe klanten vaak leuke acties aan. Soms is dat een welkomstkorting, een andere keer een mooi cadeau. De ene keer is dat een iPad, de andere keer een jaar gratis Netflix. En ja, als je die iPad anders toch zou kopen… Dan is dit een win-win situatie! Check dus altijd goed wat er aangeboden wordt.

2. Kijk en vergelijk!
Er zijn zoveel aanbieders en pakketten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een televisie- of internetabonnement afsluiten of overstappen naar een andere provider voelt dan als een grote stap en veel gedoe. Gelukkig bestaan er sites als Providercheck waar je heel makkelijk alles kunt vergelijken. Dat is helemaal gratis én onafhankelijk, omdat ze niet zijn aangesloten bij een provider. Ook fijn: ze bieden de laagste prijsgarantie op alle abonnementen, soms zelfs lager dan bij de providers zelf. Je bent dus altijd verzekerd van de beste snelheid en extra’s voor de laagste prijs. Daar houden we van!

3. Check wat je daadwerkelijk gebruikt
Betaal jij voor internet en televisie, maar gaat de tv vrijwel nooit aan omdat je altijd series op je laptop kijkt? Dan ben je misschien goedkoper uit als je alleen voor een internetpakket. Maar soms maakt het juist weer bijna niks uit qua kosten. Ook je internetsnelheid kun je eens onder de loep nemen. Er zijn verschillende snelheden, maar als je geen fanatieke gamer bent of dagelijks dingen streamt, heb je heus niet de snelste nodig. Zo is voor de gemiddelde internetgebruiker een downloadsnelheid van 50 Mb/s al voldoende, wat natuurlijk goedkoper is dan 100 Mb/s. Goed om eens naar te kijken dus.

4. Wat zijn de mogelijkheden?
Je kunt natuurlijk van alles willen, het moet ook mogelijk zijn. Sommige woningen hebben alleen bepaalde aansluitingen voor internet, maar ook glasvezel is niet in elke wijk aangelegd. Ook dat kun je bij Providercheck.nl zien. Door je postcode en huisnummer in te voeren, zie je meteen wat de opties zijn voor jou, waarna je kunt gaan vergelijken. Makkelijker kan het je niet worden gemaakt!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Providercheck.nl.

Beeld: Vlada Karpovich via Pexels

Laatste nieuws