Onbekenden uitnodigen op LinkedIn: wel of niet doen?

Kan dat of is het not done?

Soms kom je iemand op LinkedIn tegen die ontzettend goed binnen jouw netwerk zou passen, maar je niet persoonlijk kent. Kun je diegene dan een uitnodiging sturen of is dat not done?

Twijfel

Kom je iemand tegen die in dezelfde branche werkt, aangesloten is bij een bedrijf waar jij graag voor zou willen werken én een goede functie heeft? Dan klinkt dit als de perfecte connectie om je carrière mogelijkheden naar een hoger niveau te tillen. Maar de twijfel slaat bij velen toe om diegene ook daadwerkelijk uit te nodigen op LinkedIn. Want: diegene heeft hoogstwaarschijnlijk nog nooit van jou gehoord.

Daarentegen komt het ook weleens voor dat iemand jou toevoegt terwijl jij hem of haar niet kent. Wat doe je met deze uitnodiging? Accepteren of weg ermee?

Wel of niet uitnodigen?

Er zou niets mis zijn met het uitnodigen van een onbekende op LinkedIn, volgens HLN. Je werkt immers aan je netwerk en het is nooit verkeerd om dat uit te breiden. Om de kans op acceptatie te vergroten, is het een goed idee om een persoonlijk bericht achter te laten. Hierin kun je bijvoorbeeld uitleggen hoe je op zijn of haar profiel terecht bent gekomen en waarom je een connectie zou willen maken. Deze kleine moeite kan een groot verschil maken. Dus doe er je voordeel mee!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws