Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Klaar voor de zomer: James Ay lanceert 11 nieuwe tijdloze zonnebrillen
Het milieuvriendelijke zonnebrillenmerk ontwierp de 11 nieuwe tijdloze modellen in verschillende vormen, tinten en materialen. Elk ontwerp symboliseert een geluksgevoel. Zo staat het stoere montuur Dandy voor zelfverzekerdheid en Vision voor het streven naar het ondenkbare. James Ay heeft een positieve impact op het milieu. Dit doet het label niet alleen door te doneren aan Climaider, maar ook door volledig plantaardige zonnebrillen te ontwerpen. Daarnaast zijn de scharnieren hergebruikt, de verpakkingen gemaakt van gerecyclede verpakkingen en bestaan de schoonmaakdoekjes uit gerecyclede plastic flessen en plant het zonnebrillenmerk een boom voor elke verkochte zonnebril. Extra fijn: James Ay ontwerpt zonnebrillen die jaren meegaan, zowel qua kwaliteit als tijdloos design. Je shopt de brillen hier.

Designer Outlet Roermond opent nieuwe winkels
In Designer Outlet Roermond vind je vanaf half april veel nieuwe winkels. De bestaande New Balance store heeft een upgrade gehad en is verhuisd naar een nieuwe locatie en voor de beauty lovers en skincare fanaten opent op 24 mei de L’Oréal Lux winkel. Modeliefhebbers konden de afgelopen maanden al genieten van verschillende openingen, zoals die van Isabel Marant en IRO. Nu is daar de winkel van Fabienne Chapot aan toegevoegd. De lijst van alle winkels vind je hier.

TK Maxx opent nieuwe vestiging in Utrecht
Groot nieuws! Binnenkort kun je ook in Utrecht schatzoeken bij TK Maxx, want er opent een nieuwe winkel! Op donderdag 20 april is de feestelijke opening van warenhuis TK Maxx in Utrecht. Een warenhuis vol topmerken, designeritems en nieuwe labels, altijd tot 60% goedkoper dan de adviesprijs. Je kunt er terecht voor items in elk segment, van (designer) fashion voor mannen, vrouwen en kinderen tot beauty, sieraden en interieur. Maar ook speelgoed, schrijfwaren en food. Dus er is voor ieder wat wils. Waar je moet zijn? Oudegracht 147 in Utrecht. Niet in de buurt? Geen zorgen, er zijn ook warenhuizen in Almere, Amsterdam (3), Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerlen, Nijmegen, Rotterdam (2) en Zoetermeer. Genoeg keuze dus! Meer informatie vind je hier.

Stadshart Amstelveen viert Fashion Festival met Nederlandse topstylisten
Van 15 tot en met 23 april is het Fashion Festival bij Stadshart Amstelveen. Het winkelcentrum pakt een week lang uit met feestelijke activiteiten. Zo kunnen bezoekers zich laten stijlen en adviseren door bekende stylisten Lonneke Nooteboom, Kelly Huisman of Diana Theys. De professionele hair & make-up adviseurs van Douglas verzorgen een touch-up én je kunt je professioneel laten fotograferen in een van de fotostudio’s of Tik Tok-corner. Plaats jij de leukste content online met de hashtag #stadshartamstlvn inclusief tag naar Stadshart Amstelveen? Dan maak je kans om met jouw content het campagnemodel te worden in de herfsteditie van het AMSTLVN magazine. Ook maak je een week lang kans op te gekke prijzen die de winkels van Stadshart Amstelveen ter beschikking hebben gesteld. Meer info vind je hier.

Triumph breidt Flex Smart familie uit
Triumph lanceerde vorig jaar een geheel nieuwe en multifunctionele collectie: Flex Smart. Dit jaar breidt Triumph de Flex Smart familie uit met items die het jouw leven nóg gemakkelijker gaan maken. Deze high-tech, comfortabele collectie heeft items zonder naden, zonder beugel, gemaakt van gerecycled stretch materiaal en in de mooiste, neutrale én on-trend kleuren. Een fijne toevoeging dit seizoen zijn de strapless beha en tangaslip, waarbij extra voorzien wordt in de individuele en persoonlijke wensen van vrouwen. Niet alleen door het design, maar ook de toevoeging van nieuwe kleurstellingen: het onmisbare naturel beige en als zomerse touch koraal. Shoppen kan hier.

ESPRIT presenteert verfrissende en kleurrijke beachwear collectie
Een collectie die ons doet verlangen naar de zomer: beachwear van ESPRIT! Voor op het strand, in het zwembad en alles daaromheen: de nieuwe items met opvallende kleuren en supercomfortabele pasvormen zorgen gegarandeerd voor een zomers humeur. Ontdek stijlvolle bikini’s, coole badpakken en high-waist modellen die voor elk lichaam geschikt zijn en met elkaar kunnen worden gecombineerd tot de perfecte set. Een opvallende look met print, cut-out details of glitter? Of liever retro stijl met een monochroom badpak en mooie zonnehoed? ESPRIT got it all! Je vindt de collectie hier.

Primark lanceert eerste circulaire collectie
Primark lanceert haar eerste productlijn die is ontworpen en gemaakt om opnieuw te worden gebruikt of gerecycled. De nieuwe circulaire collectie is ontworpen aan de hand van Primark’s nieuwe Circular Product Standard. Deze norm is gebaseerd op uitgangspunten die zijn opgesteld in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation. Ieder item in de collectie is ontworpen en gemaakt om opnieuw te worden gebruikt of gerecycled. De 35-delige collectie bestaat uit basics, diverse ontwerpen en kleuren voor alle doelgroepen van Primark. Van stijlvolle flare of relaxed fit jeans tot spijkerjasjes en relaxed fit T-shirts, dit is een lente/zomer-collectie met unieke items die je kunt mixen en matchen met andere basiskledingstukken. Hier vind je alle winkels.

Summer time met BARTS
Voor dit seizoen waren de schoonheid, diversiteit en kracht van de natuur een rijke bron van inspiratie voor BARTS. De nieuwe Earth Angel items zijn ontworpen voor de zon, zee en strandliefhebbers, maar ook voor diegene die het avontuur opzoeken in de natuur. De collectie bestaat uit verrassende tropische prints en geometrische patronen in warme aardse tinten. Om deze zomerse look af te maken zijn verschillende items met een knipoog naar de jaren ’70: buckethats van badstof, crochet hoeden en tassen, maar ook kaftans, rokken en broeken van luchtige stoffen. We like! Shoppen kan hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws