De 5 grootste accessoire trends voor de lente

Nieuw seizoen, nieuwe accessoires!

Het is lente en dat betekent dat de dikke truien en winterjassen plaats moeten maken voor maxi-jurken, luchtige schoenen én nieuwe accessoires. Wij hebben de 5 grootste accessoire trends voor je verzameld.

1. Mini tasjes

Misschien niet praktisch, maar het oogt wel gezellig: mini-tasjes die je om je nek of aan je grotere tas hangt, zoals gezien bij de show van Ulla Johnson in New York. Handig voor die ene lipstick of creditcard. Kies voor ton-sur-ton kleuren, zodat het een chic geheel blijft.

2. Ballerina’s

Prachtig natuurlijk, al die sandalen met extreem hoge hakken, maar zo praktisch als wij zijn, willen we af en toe ook een makkelijke schoen. Liefst eentje die er ook nog een beetje fashionable uitziet. Voilà… de ballerina. Was natuurlijk nooit helemaal weg uit het modebeeld, maar dit jaar komen merken met zachte, soepele exemplaren die je nooit meer uit wilt doen.

3. Hobo bag

Op zoek naar een classic? De Gucci hobo bag werd in 1961 gelanceerd en o.a. gedragen door Jackie Kennedy – wat hem al snel de naam The Jackie gaf. Niet zo lang geleden werd de tas opnieuw uitgebracht en gespot bij celebs als Dakota Johnson en Sienna Miller, zoals te zien tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Andere merken volgden en de hobo bag is terug!

4. Zonnehoed

Goed voor je look, maar ook je huid wordt hier blij van: de hoed. Liefst van stro en zo oversized mogelijk, zoals op de catwalk van Max Mara. Draag ’m niet alleen op het strand met een matching kaftan, maar juist ook tijdens een middag op het terras.

5. Fantasiepanty

Het bruiloftseizoen is begonnen en dat betekent ook weer die zoektocht naar de perfecte panty. Laat de huidkleurige (zongebruinde benen-look) exemplaren voor wat ze zijn en maak een statement met een fantasiepanty. Ga voor een vrolijke kleur, bloemenprint of mooi kantwerkje zoals gezien bij de show van Victoria Beckham in Parijs.

Er is meer!

Maar, er zijn natuurlijk nog veel meer trends die je dit voorjaar veel zult zien. Zo komen de statement oorbellen weer helemaal terug, zie je veel crochet, grof gebreid of gehaakte kledingstukken en mag een mooi pak niet in je garderobe ontbreken. Laat het zonnetje maar komen!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws