In de agenda: dit is wanneer Nederland te zien is bij het Songfestival

*Tromgeroffel...*

Alle 37 deelnemende nummers van het Eurovisie Songfestival zijn inmiddels bekend en in mei barst het feest los in Liverpool. Gisteravond werden de running orders voor de halve finales bekendgemaakt, waardoor we weten wanneer Nederland aan de beurt is. En we dus voor de buis moeten zitten!

Plek 14

In de aanloop naar het festival moeten er natuurlijk een paar zaken aangepakt worden. Zo werd gisteren bekendgemaakt in welke volgorde de deelnemers op zullen treden in hun respectievelijke halve finales.

Zo was het al bekend dat Nederland op 9 mei mag strijden voor een plekje in de finale. Gisteravond werd duidelijk dat Mia Nicolai en Dion Cooper als veertiende aan de beurt zijn in de eerste halve finale.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision)

Pittig

Deze halve finale wordt nog pittig voor Mia en Dion: veruit de meerderheid van de grote kanshebbers van dit jaar staan namelijk óók in de eerste halve finale. Van show-opener Noorwegen (een vierde plek bij de bookmakers), tot Finland (als afsluiter van de show). En natúúrlijk kunnen we Eurovision-royalty niet vergeten: ook de Zweedse Loreen, die al weken in de gokkansen aan kop gaat met bijna 40% kans op winst, treedt aan op 9 mei. Als dat maar goed gaat voor Mia en Dion…

Meer finales

Naast de halve finale op 9 mei, vindt er op 11 mei nóg een halve finale plaats. Hier is de competitie een tikkeltje minder moordend, alhoewel publieksfavorieten Oostenrijk (negende in de wedkansen) en Armenië (twaalfde) zich hier ook laten horen. Bovendien treedt Gustaph, de disco-inspired inzending van onze zuiderburen, als vijfde op in deze halve finale.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eurovision Song Contest (@eurovision)

Op zaterdag 13 mei komt het muziekfestijn tot een hoogtepunt met de Grand Final. De zogenaamde ‘grote vijf’ (Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland) zijn automatisch voor gekwalificeerd als grootste geldschieters van het spektakel. Ook winnaar Oekraïne hoeft niet aan te treden in een halve finale. Weet Loreen een tweede winst in de wacht te slepen? Gaat de shirtloze metal-man van Finland er met de winst vandoor? Of, héél misschien: weten Mia Nicolai en Dion Cooper als absolute underdogs zich naar de top te knokken? We gaan het zien!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws