Jeremy Scott treedt af als creatief directeur van Moschino

Na tien jaar komt er een einde aan zijn verhaal bij Moschino...

Na tien jaar neemt Jeremy Scott afscheid van Moschino. De creatief directeur stond sinds 2013 aan het roer van het Italiaanse modehuis, maar daar komt nu een einde aan.

Dankwoord

Tien jaar vond Jeremy Scott een mooi jubileum om dit hoofdstuk van zijn leven af te sluiten. In een statement spreekt hij zijn dankbaarheid uit voor zijn tijd bij Moschino. “De afgelopen tien jaar zijn een prachtige viering van creativiteit en verbeelding geweest. Ik ben zo trots op het werk dat ik achterlaat. Ik wil Massimo Ferretti bedanken voor de eer om dit iconische modehuis te leiden. Ik wil ook al mijn fans over de hele wereld bedanken die mij, mijn collecties en mijn visie vieren, want zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn.”

Creatieve kracht

Op zijn beurt bedankt ook voorzitter Massimo Ferreti Scott voor zijn bijdrage aan Moschino. “Ik heb het geluk dat ik de kans heb gehad om samen te werken met de creatieve kracht die Jeremy Scott is”, schrijft hij in het statement. “Ik wil hem bedanken voor zijn tienjarige inzet voor Franco Moschino’s legacy House en voor het inluiden van een duidelijke en vreugdevolle visie die voor altijd deel zal uitmaken van de geschiedenis van Moschino.”

Jeremy Scott

Uitgesproken stijl

In 2013 nam Scott het stokje over van de toenmalige creatief directeur Rossella Jardini – en met succes. Want wie herinnert zich niet de real-life barbies tijdens de modeshow, zijn op McDonald’s geïnspireerde collectie en Gigi Hadid die als een wandelend bloemenboeket over de catwalk paradeerde? Scotts stijl werd gekenmerkt door kleur, kleur en nog eens kleur – en waar nodig een vleugje humor. Zijn ontwerpen zijn ook in celebrity-land erg geliefd. Zo lieten Katy Perry en Lizzo weten groot fan te zijn van de ontwerper.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws