Summer trends: deze mode-items maken je outfit deze zomer compleet

Al zou je het niet snel zeggen, over een paar weken begint officieel de lente. En dat betekent, hopelijk, meer zon en vooral meer buiten zijn. En bij het nieuwe lente/zomerseizoen horen uiteraard ook nieuwe mode-items!

Dit seizoen draait alles om het terugbrengen van nostalgische trends met een moderne en frisse twist. Van cargobroeken tot doorschijnende jurken en elegante accessoires: alles kan deze zomer. Experimenteer met verschillende stoffen, texturen, kleuren en stijlen en voel je vrij. Onder andere de volgende toffe items mogen zeker niet ontbreken in je kledingkast dit seizoen:

1. Elegante portemonnees

Designerportefeuilles zijn een van die investeringsaankopen waar je nooit spijt van zult krijgen en die altijd in de mode zullen zijn. Ook dit seizoen is een goede kwaliteitsvolle portemonnee, gemaakt van hoogwaardige materialen en stoffen, onmisbaar. Een stijlvolle portemonnee biedt een beetje alledaagse luxe die de investering meer dan waard is, aangezien je dit item enorm veel gebruikt. Ga op zoek naar een (of meerdere) lichtgewicht, functionele én elegante portemonnee(s), en schroom niet om deze te er te pas en te onpas bij te halen. Met onder andere de prachtige portemonnees van Castelijn en Beerens weet je zeker dat je goed zit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)

2. Uitgesneden jurken

Uitgesneden jurken zijn natuurlijk op en top sexy. En in plaats van de traditionele torso-uitsnijdingen die we gewend zijn, kun je dit seizoen niet meer om jurken heen die hele stukken huid zichtbaar maken. Bijvoorbeeld bij je onderborst, je ribbenkast of de hele zijkant van je lichaam. Ja, deze ontwerpen zijn gedurfd, maar kunnen worden gecombineerd met behulp van een longline-vest of jas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

3. Cargobroeken

De Y2K-mode is terug! Terwijl je vijf jaar geleden misschien niet verwachtte dat cargobroeken weer een van de grootste modetrends zouden worden, zijn ze dit seizoen hipper dan ooit. Deze trend kan het beste worden gedragen met een effen wit singlet en is nonchalant maar toch chic. Verwissel sneakers voor een paar stiletto’s of stevige laarzen voor extra lengte, om te voorkomen dat je eruitziet als een visser.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elsa Hosk (@_elsa.hosk_)

4. Hippe, catchy tassen

Of je nu een stylish handtasje bij je draagt of een uit het oog springende tas die bijna heel je lichaam bedekt: geen één outfit kan dit seizoen zonder vergezeld te worden van een hippe, trendy tas. Ook hiervoor geldt: ga voor kwaliteit, zoals een van de mooie leren tassen van Cowboysbag. Shop snel jouw favoriet en ervaar de geweldige kwaliteit, stijl en functionaliteit van de tassencollectie van dit merk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝔛 (@xeniaadonts)

5. Stijlvolle ‘slides’

Slides zijn een zomerse must-have voor iedereen die met de mode mee wil lopen. Werden ze vroeger allesbehalve gezien als modieus, dit type schoeisel is komend seizoen juist hipper dan hip. Boodschappen doen, rondlopen op vakantie en zelfs tijdens een etentje: slides staan dit jaar voor stijlvol en chic. Ze zijn bovendien mooier dan slippers en vriendelijker voor je voeten. En het leuke eraan: ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Experimenteren dus!

6. Statement zonnebrillen

Zonnebrillen zijn niet alleen essentieel voor de zomergarderobe, maar ook een persoonlijk stijlstatement. Je moet nu eenmaal toch investeren om je ogen tegen de zon te beschermen, dus waarom zou je niet meteen groots gaan?
Zonnebrillen zijn behoorlijk persoonlijk en een manier om je unieke jij te laten zien. Er is geen goed of fout, zolang je er maar een op hebt! Ga voor de meer klassieke vorm, de vlinder of de clubmaster. Laat je pilotenzonnebril liever thuis dit seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michelle Fleur (@michellefleur)

Met deze items maak jij je zomergarderobe helemaal compleet. En dit is de perfecte tijd om alvast wat geweldige producten in te slaan. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

Dit artikel is een samenwerking.

Beeld: iStock

Laatste nieuws