Deze 90’s denim trend maakt een comeback

Dé comeback van 2023.

Eén ding in de modewereld staat vast: denim just never goes out of style! En hoewel sommigen vrezen voor de terugkeer van de skinny jeans, gaat de oldschool ‘carpenter jeans’ de skinny voor. Want wat blijkt? De timmermansbroek is nu al dé comeback van het jaar.

Carpenter jeans

De carpenter jeans heeft een ruimvallend silhouet, meerdere zakken en patches met extra lussen. Een broek die je meteen die nonchalante, streetstyle-look geeft. Toch is dit denim-model geïnspireerd op iets wat je misschien niet zou verwachten, namelijk op broeken van bouwvakkers en timmermannen – vandaar ook de naam.

How to style

Maar nu is de vraag natuurlijk: hoe style je zo’n timmermansbroek? Verschillende ontwerpers hebben de carpenter jeans gebruikt als muse voor hun eigen denim-jeans en daar zijn heel wat stijlvolle ontwerpen uitgekomen. Zo heeft influencer Camille Charriere de gestreepte carpenter jeans van Isabel Marant gestyled met een crèmekleurige trui en een prachtig leren bomberjack, terwijl Joy Montgomery van de Britse Vogue een crèmekleurige carpenter-variant van Uniqlo droeg met een preppy gestreept overhemd en leuke loafers. Dit zijn onze favorieten:

Stoere twist

Het is dus wel duidelijk dat de skaterstijl uit de jaren ’90 meerdere manieren heeft om te stylen. Een ding is wel zeker met deze jeans-trend: de timmermansbroek voegt zeker die ‘stoere twist’ aan elke outfit. Ga jij er een aanschaffen?

Bron: Vogue | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws

taken

Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

Je begint de dag vroeg, om vervolgens tot de lunch te verdwalen in je mailbox en niks van je to do-list af te hebben. Herkenbaar? Begin je werkdag met deze vier taken en je zult de rest van de dag een stuk productiever zijn.
Leren kledingstuk

Zo haal je kreukels uit een leren kledingstuk

Het lijkt misschien een gek idee maar ook leer kan kreukelen. Dit valt jammer genoeg niet op te lossen door er een strijkijzer overheen te halen. Maar geen paniek, wij hebben dé manier gevonden om kreukels in no time uit je favoriete leren jasje of broek te krijgen.