Druilerige zondagmiddag? Zo kom je de toch dag productief door

Lees ook

Komt de regen weer eens met bakken uit de hemel en is het praktisch onmogelijk om naar buiten te gaan? Dan ben je gedwongen om binnen te blijven en jezelf te vermaken. Het is altijd makkelijk op zo’n dag met een dekentje op de bank te kruipen en er niet meer vanaf te komen (wat af en toe ook hartstikke nodig is!), maar waarom zou je er niet een productieve middag van maken? Er zijn genoeg dingen te doen, die je normaal gesproken uitstelt, omdat je te druk bent. Van uitstel komt afstel, dus lees snel verder hoe je die regenachtige dag productief doorkomt.

Tijd voor een nieuwe hobby

Altijd al een nieuwe hobby willen beginnen? Denk eens aan schilderen. Geen schildertalent? Dan kun je aan de slag met schilderen op nummer. Hierbij krijg je al de juiste kleuren verf aangeleverd en hoef je alleen maar de juiste vakjes in te kleuren, met een mooi schilderij als eindresultaat. Je hebt vaak keuze uit allerlei verschillende soorten schilderijen, zelfs van bekende schilders. Maar je kunt ook kiezen voor schilderen op nummer eigen foto. Hierbij lever je zelf een foto aan, die je vervolgens als genummerd schilderij thuis ontvangt. Dit maakt het nog unieker en een waardevolle herinnering. Het schilderij kun je daarna uiteraard op een mooie plek in huis ophangen. Het schilderen werkt ook nog eens ontspannend en je vergeet alles om je heen, waardoor je totaal vergeet dat het al de hele dag heeft geregend.

Kledingkast organiseren

In je drukke bestaan trek je elke ochtend weer snel wat kledingstukken uit de kast om ze vervolgens ‘s avonds er weer in te proppen of ze op een hoop op de stoel te gooien. Hierdoor heb je vaak geen overzicht meer van wat er nu precies in je kast hangt en is je kast een grote chaos. De hoogste tijd om orde in die chaos te brengen. Haal al je kleding uit je kast en begin met sorteren op soort. Door op deze manier al je kleding bij langs te gaan ontdek je vaak items die nog hartstikke leuk zijn, maar door de chaos ergens achter in de kast zijn belandt. Wees wel kritisch en doe de kleding die je echt niet meer gaat dragen de deur uit. Je kunt er iemand anders blij mee maken, ze verkopen of ze naar de kringloop brengen. Zo heb je direct meer ruimte in de kast en blijft het een stuk overzichtelijker.

Grote schoonmaak in huis

Waarom stoppen bij het organiseren van je kledingkast? Als je toch bezig bent, kun je ook de rest van je huis aanpakken. Eens in de zoveel tijd is het namelijk heerlijk om alles flink op te ruimen en schoon te maken. Een druilerige dag is de ideale tijd om bijvoorbeeld alle keukenkastjes van binnen en buiten te boenen, iets dat je bij een korte schoonmaakbeurt meestal niet doet. Stof bovenop de kasten en onder de bank, sla geen hoekje over. Zo heb je een frisse, schone basis en kom je voorlopig weer in een opgeruimd en schoon huis binnen.

Experimenteer in de keuken

Hoe vaak ben je wel niet van plan om gezonder te gaan koken en nieuwe recepten uit te proberen? Negen van de tien keer komt er niets van terecht, simpelweg omdat je er normaal gesproken niet de tijd voor hebt. Maar is het zo’n regenachtige zondagmiddag waardoor je niets beters te doen hebt, dan heb je geen excuus meer om niet de keuken in te duiken. Probeer eens een uitgebreid complex recept dat je al tijden wilt proberen. Of bak een heerlijke cake of taart, gegarandeerd dat je een tijdje zoet bent in de keuken.

Lees een boek

Dit klinkt wellicht als een open deur, maar een vrije, regenachtige middag is het ideale moment om eindelijk weer dat boek open te slaan. Veel mensen nemen zich voor om meer te lezen, maar doen daar vervolgens niets mee. Terwijl lezen hartstikke goed is voor je mentale gezondheid en ontspanning. En terwijl je bij het wegkijken van een serie vooral passief aan het kijken bent, zorgt lezen voor een betere woordenschat, concentratie en leren we ook nog eens ontzettend veel, het verruimt je denkvermogen. Het prikkelt je fantasie omdat je wat je leest, geheel vorm kunt geven in je eigen hoofd. Productief zijn betekent dus niet dat je je in het zweet hoeft te werken, maar kan ook een rustige activiteit zijn zoals een boek lezen.

Photo by Kat von Wood on Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook