Alles wat je moet weten over de hype van het moment: het anti-aging kussen

Het kussen zou helpen tegen rimpels en fijne lijnen.

Je kent het wel: je hebt zó vast geslapen dat je allerlei lijntjes in je gezicht hebt staan. Meestal gaan we er dan vanuit dat we een goede nachtrust hebben gehad. En dat klopt ook wel, maar wist je dat die lijnen uiteindelijk in je gezicht kunnen blijven staan? Volgens verschillende experts kunnen die lijntjes leiden tot (fijne) rimpels. Maar dit kussen zou de oplossing zijn…

Anti-aging kussen

Het is natuurlijk belangrijk dat je per nacht voldoende slaapt, maar wat nou als die slaaplijntjes ineens veranderen in rimpels? Op TikTok gaat er nu een kussen viral dat dé oplossing zou zijn: het anti-aging kussen.

Met de hashtag #antiagingpillow vindt je honderden verschillende TikTok-video’s waarin gebruikers hun anti-aging kussen aanprijzen. Maar hoe kan het dat zo’n kussen eigenlijk zo goed is tegen die vervelende slaaplijntjes? Dat is heel simpel: het kussen is uitgehold in het midden waardoor je minder snel op de zijkant van je gezicht gaat liggen. Op deze manier is de kans dus groot dat jij die lijntjes kunt tegenhouden.

Hype

Is de hype het écht waard? Volgen Lian Mack, eigenaar van GlamDerm, zijn anti-aging kussens ontworpen om rimpels te voorkomen als je op je zij of buik slaapt. Het verschil tussen een normaal kussen en een anti-aging kussen is dan ook de vorm van het kussen, zoals we hierboven al aangaven. “De vorm van deze kussens varieert om het contact van uw gezicht met het kussen, en vervolgens de ontwikkeling van diepe wangrimpels, in de ochtend te minimaliseren”, stelt Mack.

“De creatie van deze kussens is gebaseerd op het idee dat rimpels in het gezicht niet alleen worden veroorzaakt door spiercontractie, maar ook door de vervorming van de gezichtsstructuren door het contact met een ‘normaal’ kussen in de nacht”, vervolgt hij. Hierdoor is het anti-aging kussen op zo’n manier ontworpen dat gebruikers op hun rug slapen. Zo wordt de druk van de huid verminderd en vermijd je de kans op lijnen en rimpels.

Effectief

Maar werkt het ook echt? Volgens deskundigen wel. Slaaprimpels ontstaan nou eenmaal als je rechtstreeks met je gezicht op je kussen ligt. Volgens Kami Parsa, oculoplastisch chirurg, heeft dat duidelijke redenen. “Als je ’s nachts op je gezicht slaapt, druk je de lymfeklieren samen. Hierdoor raakt je gezicht wat meer opgezwollen.” Hij legt uit dat die slaaplijnen door de zwelling duidelijk te zien zijn in je gezicht. “Aanvankelijk zijn die lijnen tijdelijk, maar naarmate u ouder wordt, kan uw gezicht niet meer zo makkelijk terugveren.” Wij zeggen: het proberen waard.

Bron: Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws