Dé kleur die in 2023 niet in jouw garderobe mag ontbreken

We houden ervan.

Hou jij wel van een beetje kleur in je garderobe? Dan is dit je jaar. We zijn voorlopig nog niet van de kleurrijke modetrends af en er is er ééntje die toch wel echt favoriet is: paars. 

Paars

Waar vorig jaar roze de kleur van het jaar was, moet er nu plaats gemaakt worden voor paars. Van lila tot lavendel en pimpelpaars: alle tinten mogen dit jaar gezien worden. De kleur deed vorig jaar zijn intrede tijdens New York Fashion Week, waar we alle soorten voorbij zagen komen – van licht tot donker en van paars met een blauw tintje tot paars met een roze tint – op de catwalks van onder andere PatBO, Coach, Prabal Gurung, en nog veel meer.

Het duurde niet lang voor ook op Instagram paars overnam. Influencers en modekenners van over de hele wereld hebben de kleur omarmd. Inspiratie nodig? Kijk mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maureen Powel (@maureenpowel)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GIVE A PON (@giveapon)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Mix & match

Waarom paars zo’n fijne kleur is? Het past bij ieder seizoen! In de winter een heerlijke warme wollen trui of puffer coat, in de lente een bomberjasje of sneakers, in de zomer een luchtig jurkje of oversized T-shirt en in de herfst een beanie of blazer. Combineer met goede basics zoals een jeans, zwarte blazer of witte blouse, of juist met meerdere knalkleuren zoals groen, geel en roze. Wij hebben onze favoriete items alvast voor je verzameld.

Accessoires

Je kunt voor een fully purple look gaan waarbij je verschillende tinten combineert of juist allemaal dezelfde tinten paars, maar als je dat een beetje teveel van het goede vindt, kun je ook op safe spelen en voor een paarse accessoire kiezen zoals een tas, haarband of sokken.

Bron: Instyle | Beeld: Instagram, BrunoPress

Laatste nieuws