5 Tips om geld te besparen op je beauty-aankopen

Lees ook

Zoals je de laatste maanden waarschijnlijk al wel hebt gemerkt, is het dagelijks leven in Nederland flink duurder geworden. Het is niet alleen je energierekening waarvoor je meer geld moet betalen; ook je wekelijkse boodschappen en je uitgaven voor leuke dingen zoals fashion en beauty zijn duurder.

Gelukkig kun je nog steeds het nodige geld besparen op je beauty-aankopen. Want: eerlijk is eerlijk, daar wil je het liefst niet op beknibbelen. No worries, want wij hebben een paar onmisbare tips en tricks voor je verzameld om geld te besparen op je favoriete beauty-merken.

1. Koop beauty-producten via vergelijkingssites

Op zoek naar je favoriete foundation voor een fijne prijs? Of wil je wat geld bezuinigen op je lievelingsmerk shampoo? In dat geval is het aan te raden om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite zoals Bestenu. Op dat soort websites zie je waar je een bepaald product zoal kunt kopen én dus ook waar je het meest voordelig uit bent.

Het grote voordeel hiervan is dat je niet onnodig lang op zoek hoeft te gaan naar plekken waar je favoriete product zoal wordt verkocht. Daarbij zie je binnen een handomdraai waar die shampoo of foundation in de aanbieding is. Op deze manier bespaar je snel en eenvoudig op je bestelling, zonder dat je dat heel veel tijd kost.

2. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van favo merk

Een andere manier om korting te pakken op je favoriete merken is door je online in te schrijven voor de nieuwsbrief van de desbetreffende shop of het desbetreffende merk. De meeste shops en merken beschikken over een nieuwsbrief die ze wekelijks of maandelijks versturen. Hierin staan niet alleen nieuwe items vermeld, maar vind je ook regelmatig sale en kortingscodes.

Wat ook fijn is om te weten, is dat veel webwinkels een kortingscode van 5%, 10% of meer korting naar je toesturen wanneer je je inschrijft voor de maillijst. Meestal vind je hier meer informatie over op de homepage van de webshop. Daarmee krijg je vaak korting op je eerste bestelling of vanaf een bepaald bedrag. Korting pakken, dus!

3. Let op deze data op (veel!) korting te pakken

Vergeet ook zeker niet de algemene sale-momenten in een jaar; wil je maximaal voordeel scoren. Je weet zonder twijfel wel dat je rond de feestdagen veel korting kunt krijgen en dat er in de zomer een algehele summer sale is, maar wat zijn de andere data die je in de gaten moet houden? Simpel – houd de onderstaande lijst aan om geld te besparen op beauty, beauty en nog eens beauty:

  • Vlak voor en tijdens Valentijnsdag op 14 februari
  • National Glamour Day: ergens in het voorjaar, in 2023 valt dat op 15 april
  • Vlak voor Moederdag: in 2023 is dat op 8 mei
  • Vlak voor Vaderdag: in 2023 is dat op 18 juni
  • Zomersale in juni en juli
  • Back to school sale in augustus en september
  • Singles Day op 11 november
  • Black Friday: in 2023 is dat op 24 november
  • Cyber Monday: in 2023 is dat op 27 november
  • Sinterklaas op 5 december
  • Kerstmis op 25 en 26 december
  • Wintersale in december en januari

4. Scoor kortingscodes voor extra voordeel op beauty

Naast de standaard sale-momenten kun je ook op reguliere momenten voordeel pakken op beauty. Wist je bijvoorbeeld dat er online veel kortingscodes en coupons te vinden zijn die je in kunt wisselen voor korting? Het is soms even zoeken, maar geloof ons: dat is je zoektocht meer dan waard. Soms scoor je tot wel 40% of 50% korting op je bestelling!

Tegenwoordig zijn er speciale websites die alle beschikbare kortingscodes van het moment voor je verzamelen. Daar hoef je alleen maar het merk of de naam van de winkel in te tikken en de rest gaat vanzelf. Je krijgt binnen no time alle actuele kortingscodes te zien die je, als je wil, meteen kunt gebruiken en in kunt wisselen voor voordeel.

5. Shop beauty-producten bij onze oosterburen

Woon je in de buurt van de Duitse grens of heb je wel zin in een roadtrip met vriendinnen? Goed idee! In Duitsland ligt de belasting op beauty- en verzorgingsproducten veel lager waardoor alles binnen deze categorie veel goedkoper is dan in Nederland! Voor haarverf betaal je bijvoorbeeld al gauw de helft van de prijs die je hier gewend bent.

Ook andere producten zoals shampoo, deodorant, foundation, haarmaskers, mascara, dagcrème en andere dingen op het gebied van beauty zijn voordeliger dan bij ons. Dat is écht heel leuk shoppen! Houd er wel rekening mee dat niet alle merken in Duitse winkels verkrijgbaar zijn. In dat geval is een vergelijkingssite zoals Bestenu of het scoren van kortingscodes de manier om geld te besparen.

Photo by Johanne Pold Jacobsen on Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook