Bewezen: een vrouwelijke baas zorgt voor meer motivatie op kantoor

Steek die maar in je zak, dames!

Lees ook

Het blijkt dat vrouwelijke bazen beter zijn dan hun mannelijke collega’s. Althans, dat meldt de Time. Zo is uit een onderzoek gebleken dat vrouwen vaak betere managers zijn. 

Onderzoek

Uit The State of the American Manager, een Gallup enquête, blijkt dat 33% van de werknemers die voor vrouwen werken erg betrokken zijn bij hun werk. Dit vergeleken met 27% van de mensen die voor mannen werken. Het onderzoek definieert ‘betrokkenheid’ als “emotioneel verbonden met de missie en het doel van hun werk”. Dit geldt voornamelijk voor vrouwen die voor andere vrouwen werken. Mannen die voor mannen werken, blijken het minst betrokken te zijn.

Motiverend

Werknemers met een vrouwelijke baas, zijn het eerder eens met het idee dat “er iemand op het werk is die mijn ontwikkeling aanmoedigt” en dat “ik erkenning of waardering heb gekregen voor het goede werk”.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat vrouwelijke bazen over het algemeen meer betrokken zijn bij het werk, ongeacht hoe oud ze zijn en of ze kinderen hebben of niet. Steek die maar in je zak, dames!

Bron: The Time | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

werkdag

5 Tips waardoor je werkdag sneller gaat

Als je je productiviteit wil verhogen, betekent dit niet per se zeggen dat je harder moet werken. Het gaat erom dat je slimmer werkt. Met deze vijf tips gaat je productiviteit omhoog en daardoor voelt je dag ook een stukje korter.
carrièresucces

Op deze manieren werk je je eigen carrièresucces tegen 

Een aantal van deze dingen gebeuren vaak met de beste intenties.