5 Tips waardoor je werkdag sneller gaat

Je productiviteit gaat omhoog en je dag voelt korter. 

Lees ook

Als je je productiviteit wil verhogen, betekent dit niet per se zeggen dat je harder moet werken. Het gaat erom dat je slimmer werkt. Met deze vijf tips gaat je productiviteit omhoog en daardoor voelt je dag ook een stukje korter. 

1. Beperk je e-mailgebruik

Elke e-mail die je binnen krijgt is afleiding van hetgeen waar je eigenlijk mee bezig bent. Mocht je het nog niet hebben opgemerkt: e-mails komen nooit binnen op momenten dat je er ’tijd’ voor hebt. Probeer daarom een vast moment in te lassen waarop je je mailbox bijwerkt.

2. Begin een uur eerder

Iedere dag een uur eerder beginnen is niet nodig, maar het is een goed streven om dit eens in de zoveel tijd te doen. Als je namelijk eerder begint, kan je dat echt een voorsprong geven. Niet alleen is werken op een leeg kantoor (dus zonder afleiding) een verademing, je hebt de rest van de dag ook nog eens minder stress. En hoe lekker is het om een uur eerder weg te kunnen?

3. Stel prioriteiten

Het stellen van prioriteiten kan je helpen om efficiënter en sneller te werken. Door een lijstje bij te houden van de dingen die je als eerste af moet hebben, zal je meer overzicht houden, wat ervoor zorgt dat je alles op tijd af hebt.

4. Minder multitasken

Door te multitasken zal je alleen maar minder productief worden. Ook al heb je het gevoel dat je meer hebt gedaan, je werk wordt er niet beter op. Probeer je te focussen op één taak en werk die zorgvuldig af. Dit geeft je ook aan het eind van de dag een meer voldaan gevoel.

5. Houd je werkplek schoon

Dit betekent niet dat je nu al je tijd moet besteden aan het schoonmaken van je bureau. Nee, zorg ervoor dat je je werkplek netjes houdt. Haal alle spullen weg die je niet nodig hebt, maar sla hier niet in door. Een leeg bureau is namelijk ook niet inspirerend…

Beeld: The Devil Wears Prada

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Moss

5 Succesvolle carrièretips van Kate Moss

Eigenlijk voor toekomstige modellen, maar iedereen heeft er wat aan.
LinkedIn

Onbekenden uitnodigen op LinkedIn: wel of niet doen?

Kun je iemand die je niet kent een uitnodiging sturen of is dat not done?
tijdstip

Dit is de beste tijd om je sollicitatie te versturen

De kans dat je opvalt en uitgenodigd wordt voor een gesprek is dan vijf keer zo groot.