Waarom je dagcrème nooit als nachtcrème moet gebruiken

Niet meer doen dus.

Lees ook

Smeer jij je dagcrème zowel ’s ochtends als ’s avonds voor het slapengaan op? Dat kun je voortaan beter niet meer doen. Ondanks dat ze allebei dienen om je huid te voeden, hebben een dag- en nachtcrème toch echt beide een andere werking.

Biologische klok

Als we iets weten over het menselijk lichaam, is het wel dat het allemaal een stuk complexer is dan we soms denken. Hetzelfde geldt ook voor je huid. Je huid heeft namelijk ook een soort biologische klok. Je huid heeft daarom behoefte aan verschillende stoffen op verschillende tijden. Met alleen die dagcrème kom je daarom niet uit de voeten.

Beschermmodus

Door dat ingebouwde biologische klokje in je huid, schakelt je huid overdag naar de beschermmodus. Je huid weert zich dan actief tegen schade, zoals zonlicht en uitdroging. ’s Nachts wordt een andere modus ingeschakeld: eentje die actief bezig is met het herstellen van de schade door nieuwe cellen aan te maken. Deze celvernieuwing vindt plaats wanneer je slaapt.

En daarom is het zo belangrijk dat je dagcrème overdag gebruikt en nachtcrème ’s nachts. Dagcrème helpt je huid om schadelijke stralingen te weren. Deze crème weert luchtvervuiling, UV-straling en uitdroging. Nachtcrème ondersteunt je huid juist om te herstellen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

haar

4 Tips voor voller en dikker haar

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke lokken. De gelukkigen onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Lees dan vooral even verder.
make-up

In beeld: dit is waarom je make-up niet te lang moet gebruiken

Als je een uitgesproken lippenstift hebt die je niet dagelijks gebruikt, kan-ie soms weken of zelfs maanden onderin een la verdwijnen. Om ‘m vervolgens weer te herontdekken en gewoon weer te gebruiken. Het is natuurlijk fantastisch dat het product zo lang mee gaat, maar in werkelijkheid is het niet zo fijn als je denkt.
Vitamine C-serum

De grootste voordelen van vitamine C-serum volgens dermatologen

Geen wonder dat veel mensen hun skincare routine hebben aangevuld met dit product.