Vivian Reijs: ‘Ik ging maar door en door en kreeg een hartstilstand’

"Ik ben niet meer zo streng voor mezelf"

Hormoonexpert, coach, spreker en bestseller­auteur Vivian Reijs heeft niet altijd lekker in haar vel gezeten, maar heeft mede dankzij twaalf jaar lang studies volgen haar hormoonhuishouding, gewicht en mental health onder controle, vertelt ze aan Beau Monde.

Ook maar een mens

Vivian zit goed in haar vel en gunt dat iedereen. Ze deelt haar kennis in boeken en ontwikkelde haar eigen supplementenlijn Viv Healthy. “Maar dat wil niet zeggen dat ik me altijd honderd procent goed voel. Ik ben ook maar een mens, hè”, zegt ze. “Zo heb ik geen invloed op stress. Of op mijn nachtrust.”

Hartstilstand

Haar zoontje James (6) was jarenlang een slechte slaper, wat ook invloed had op haar nachtrust. “Mensen in Japan sterven door slaapte­kort en stress, dat moet je niet onderschat­ten”, legt ze uit. Zelf kreeg ze in 2019 een hartstilstand, omdat ze het wél onderschatte. “Weinig slaap, in scheiding, te veel stress, te snel afvallen en ik ging maar door en door. Daar heb ik een prijs voor betaald”, vertelt ze. “Als ondernemer is het soms moeilijk om niet te werken, Ik vind mijn werk gewoon heel erg leuk. Alleen, altijd maar aan staan en doorgaan, breekt uiteindelijk op.”

Stressmanagement

Ze werd beter, maar besloot dat er verandering in haar levensstijl moest komen. Nu doet Vivian aan stressmanagement: vroeg opstaan om productiever te zijn, haar dagelijkse wandelingen met de hond als meditatie zien (“Dan gaat mijn telefoon ook echt even uit”) en drie keer per week naar de gym. “Maar als dat niet uitkomt, dan ben ik niet meer zo streng voor mezelf. Dat gun ik andere vrouwen ook: waarom willen sommige veertigplussers nog zo graag in hun trouwjurk van twintig jaar geleden passen? Dat is geen reëel streven. Het gewicht van toen past niet altijd meer bij hun huidige leeftijd, leefstijl en gezondheid”, aldus Vivian.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws