Nick Schilder en Kirsten Hofstee: ‘We zijn heus geen perfect plaatje’

Het koppel geeft een eerlijk kijkje in hun relatie.

Lees ook

Nick Schilder (39) en zijn grote liefde Kirsten Hofstee (39) zijn al zeventien jaar samen. Aan Beau Monde geeft het koppel een eerlijk kijkje in hun relatie.

Love story

In 2005 begon het sprookje van Nick en Kirsten. Ze ontmoetten elkaar op de kermist van Volendam, hét event van het jaar. “Ineens kwam er een waanzinnig knappe jongen de tent binnenlopen. Hij lachte en ik dacht: wow, dit is hem. Dat was dus Nick”, aldus Kirsten. Nick & Simon waren destijds nog niet doorgebroken. “Hij studeerde economie en ik zat op de Pabo. Hij besloot met zijn studie te stoppen en waarschuwde me dat als Nick & Simon geen succes zou worden, we het moesten doen met mijn leerkracht- salaris. De rest is geschiedenis.” Er volgde groot succes en ook drie kinderen: Nikki, Julian en Jackie. In 2016 stapten ze in het huwelijksbootje en nog altijd zijn ze gelukkig samen.

Relatiegeheim

Jullie zijn ze zeventien jaar samen. Wat is hun geheim? “We kunnen altijd op elkaar bouwen. Toen de eerste single van Nick & Simon uitkwam, wisten we niet hoeveel optredens er binnen zouden komen. Het was een heel onzekere tijd, ook financieel. Ik had vrijwel niets. Kirsten had in die tijd al een baan en een auto en ik alleen een fiets”, vertelt Nick. “Tegenwoordig plannen we quality time in. Dat zijn geen dagen weg, maar wel gaan we regelmatig samen eten of we maken een lange wandeling.” Kirsten vult aan: “Hij appt geregeld: ‘Kirs, vanavond om zeven uur haal ik je op.’ Dan kijk ik in de agenda en zie ik dat we allemaal verplichtingen hebben met de kids. Maar vervolgens blijkt hij stiekem oppas te hebben geregeld en neemt hij me als verrassing mee naar een restaurant.”

Echte wilde avonden zitten er niet meer in. “Wij drinken vrijwel geen alcohol en we zijn heel vaak te moe om naar een feestje te gaan. Het is er door de kleine kinderen gewoon een beetje bij in geschoten. Misschien moeten we, als de kinderen wat ouder zijn, een beetje rock-’n-roll gaan inhalen als stel. Ik vind dit wel een aandachtspuntje.”

Heftige tropenjaren

Maar vergis je niet, ook in de beste relaties is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Naar eigen zeggen hebben Nick en Kirsten heftige tropenjaren achter de rug. “Er zitten negentien maanden tussen ons eerste en tweede kind. Julian, de middelste, werd in 2012 geboren en dat was net een periode dat Nick extreem veel optrad en weinig thuis was. We hebben nooit een relatiecrisis gehad, maar in deze periode werden we wel even teruggefloten”, vertelt Kirsten.

Nick wil alles behalve een perfect plaatje schetsen naar de buitenwereld toe. “Ook wij hebben weleens ruzie, alleen zijn we heel direct waardoor de lucht snel geklaard is.” Hij biecht op: “Als er iets misgaat tussen ons is het negen van de tien keer mijn schuld, omdat het altijd met mijn agenda en mijn drive te maken heeft. Ik ben daarnaast ook een echte man die soms helemaal geen zin heeft om te praten na een lange dag en die met z’n gedachten totaal ergens anders is als zijn partner iets vertelt. Denk maar niet dat dat bij mij anders is, hoor.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Beau Monde die vanaf morgen in de winkel ligt.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook