De modetrends van lente/zomer 2023: dit gaan we zien

Genoeg tijd nog om een van deze trends aan te schaffen!

Brrrr… de winter is duidelijk voelbaar buiten. Kun jij stiekem ook niet wachten om weer rond te paraderen in je lievelingsjurkje van Gucci en een paar open schoenen? Daarvoor moeten we weliswaar nog even geduld hebben, want de winter is nog niet voorbij.

Maar: we krijgen het in ieder geval al lekker warm van de gedachte van de aankomende lente en zomer. Daarom werpen we alvast een blik in de toekomst en zochten we voor je uit wat de modetrends van de lente/zomer 2023 gaan worden. Let’s go!

Punk is not dead: statement items en hoge platforms

De eerste modetrend is er direct eentje waar je van houdt of waar je niets van moet hebben: punk. Aankomend voorjaar zien we ontzettend veel punk-invloeden terug in fashion. Wij zijn ieder geval grote fans van deze opvallende, stoere look vol grafische tops, black on black, bizarre oog make-up en echte statement pieces. Versace showde deze looks laatst al op de catwalk en binnenkort is het tijd om zelf te gaan voor een punky look.

Gelukkig hoef je echt niet ineens over te stappen op kleding en accessoires met spikes of een hanekam als kapsel om een beetje van deze trend te genieten. Het is al heel tof om de stijl een beetje in je eigen dagelijkse look te mengen. Een basic outfit wordt bijvoorbeeld al veel leuker met platformschoenen eronder en een simpele jeans ziet er net wat toffer uit met opvallende sieraden en make-up. Jep: punk is not dead!

Ga voor een gouden look in de zomer van 2023

Zoals altijd in de mode-industrie gaan we terug in de tijd. Punk is immers ook niet per sé van nu; dat zagen we al in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Dat geldt ook voor de volgende trend: gouden kleding, accessoires en zelfs make-up. Eerlijk is eerlijk: is goud eigenlijk ooit weggeweest in fashion? Wij denken van niet, maar het is natuurlijk wel regelmatig gebeurd dat het ene jaar meer of minder gouden items te vinden waren in de (web)shops.

Wat leuk is om te weten, is dat goud vroeger al werd gebruikt om kleding te versieren. De kleur staat voor luxe en stijl en kan op verschillende manieren worden toegepast in je dagelijkse en feestelijke look. Voor iedere dag verwerk je de kleur op een simpele manier, bijvoorbeeld door een gouden jasje van Moncler of een gouden top te combineren met een jeans of op een rok. Wil je liever écht opvallen met je look? Ga dan voor een paar knallende gouden laarzen of misschien een gouden broek!

Denim op denim: je hele look in denim

Weet je het nog? Die keer dat Justin Timberlake en Britney Spears in een volledige denim look gespot werden op de rode loper? Deze look is regelmatig het voorbeeld geweest voor menig themafeestje. In ieder geval tot 2023, want in de lente en de zomer van het nieuwe jaar is denim op denim iets wat gewoon kan. Het grote voordeel hiervan is dat je waarschijnlijk niet eens hoeft te shoppen. Je hebt ongetwijfeld wel een spijkerbroek en een spijkerjasje of denim blouse in de kast liggen.

Een opvallend item voor het nieuwe jaar is dat lange denim rokken weer helemaal terug in de mode zijn. Ook dat zagen we al eerder, namelijk in de jaren 90 en de jaren 00. Deze rokken combineer je met een denim top en om je look helemaal af te maken met een paar denim laarzen. Let er wel op dat dit materiaal in hartje zomer nogal warm kan zijn, dus een combinatie met een witte katoenen top en een paar instappers is natuurlijk ook al hartstikke te gek.

Romantische zomerlook met veel kant en franjes

Tot slot nog een lieflijke modetrend voor de lente en zomer van 2023. Wat dacht je van een romantische outfit met veel babydoll jurkjes, kant, franjes, strikjes en corsages? Deze look heeft wel iets weg van de outfits die gedragen worden bij Moulin Rouge en hoewel je niet voor de full package hoeft te gaan, is het wel heel leuk om een beetje van deze stijl in je dagelijkse outfit te verwerken.

Dat doe je al door bijvoorbeeld een schattig zomerjurkje te combineren met een kanten top eronder of met een paar romantische hakschoentjes. Een basic look wordt net iets pikanter door er een jasje met franjes op te dragen of door een paar lange kousen aan te trekken. Wil je toch wat meer uitpakken dan is een korset met kant en een high waist rokje of broek een goede keuze. Om het stijlvol te houden, is het aan te raden om bij merken als Gucci een kijkje te nemen voor dit soort items.

‘Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner’

Beeld: Pexels

Laatste nieuws