De beste plek om je parfum te bewaren

Misschien niet de meest voor de hand liggende plek.

Waar de een zijn of haar parfum netjes sorteert en in de slaapkamer heeft geëtaleerd, liggen de flesjes bij de ander in de badkamer la. Als je zo lang mogelijk optimaal wil genieten van je geurtje, is het belangrijk dat je je parfums op een goede plek opbergt. We vertellen je waar je de flesjes het beste kunt bewaren.

Veranderende geur

Als je een gemiddeld parfum op de juiste plek bewaart, is deze zo’n één tot drie jaar houdbaar. Ben je een liefhebber van wat prijzigere parfums van kwaliteit? Dan kun jij misschien tot wel vijftien jaar genieten van je geurtje. In de praktijk doen we vaak best lang met onze parfum, maar misschien heb je weleens gemerkt dat de geur op den duur verandert. Vaak wordt dat veroorzaakt doordat het flesje op een verkeerde plek wordt bewaard. Op een warme en lichte plek veroudert een parfum sneller. In de buurt van de verwarming of vlak voor het raam is dus geen verstandige bewaarplek!

De beste plek

Maar waar kun je je geurtjes dan wel het beste bewaren? Het liefste doe je dat op een droge plek waar het maximaal 18 graden is. Om je flesje tegen licht te beschermen, kun je deze bijvoorbeeld in het verpakkingsdoosje houden. En een plek waar het koel is… de koelkast? Juist! Het klinkt misschien gek, maar de koelkast is een goede plek om je parfums te bewaren. Zo kun je de houdbaarheid met maar liefst twee jaar verlengen! Zorg er wel voor dat je het flesje in de deur zet, zodat hij niet té koud wordt. Geef je toch de voorkeur aan een andere plek? Een plekje in de kelder of een kast waar het niet warm is, is ook een prima optie.

Bron: FLAIR, Dingen voor vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws