Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Cartier kondigt Vanessa Kirby aan als nieuwste ambassadrice van Het Maison
Als Cartier’s nieuwste ambassadrice deelt de veelgeprezen Britse actrice Vanessa Kirby veel van haar karaktertrekken met de Panthère. De actrice en filantroop zal de rol van het emblematische dier van het Maison op zich nemen als gezicht van juwelen, horloges en geuren, te beginnen in 2023 met de onthulling van een transformerende nieuwe La Panthère parfumcampagne. Je vind hier de nieuwe collecties.

PINKO onthult Pinko Galleria Project aan de hand van gloednieuwe Milanese winkel
PINKO debuteert in de prestigieuze Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan met een speciaal project dat het Italiaanse erfgoed van het merk viert: PINKO Galleria. In deze unieke winkel van het Italiaanse modehuis is een volledig nieuw project, met producten die niet verkrijgbaar zijn in de andere winkels van het merk en waar de iconische Love Bags de schijnwerpers zullen stelen. Voor iedereen die de fysieke winkel niet zal kunnen bezoeken, heeft PINKO ook een digitale uitbreiding van PINKO Galleria bedacht: een virtuele winkel die het interieur van de fysieke locatie reproduceert, waar gebruikers de exclusieve producten van de winkel in Milaan kunnen kopen. Benieuwd? Klik hier.

Sézane en Octobre Éditions introduceren l’hiver-collectie
De Parisian-born merken Sézane en Octobre Éditions onthullen de winter ’22 collectie. Denk aan spectaculaire kleuren, opzienbarende prints en statement stukken, die zijn geweven in de zachtste draden, van het rijkste fluweel en onvergetelijk gemaakt met couture snitten. De stukken zijn ontworpen om lang mee te gaan en elk nieuw model vertelt een uniek verhaal van perfecte savoir-faire. Laat de winter maar komen! Je shopt de collectie hier.

JD opent flasgship store in Antwerpen
Sneaker addicts, opgelet! JD heeft onlangs een nieuwe flagshipstore geopend in Antwerpen aan de Meir. Een imposant filiaal wat met veel mooie led-panelen letterlijk schittert aan de populaire winkelstraat van de stad. Met haar 1949 vierkante meter oppervlakte is de nieuwe JD een winkel waarvan het hart van iedere sneaker liefhebber sneller gaat kloppen. De perfecte locatie om de nieuwe collectie te bewonderen en je sneakers voor onder je kerst look uit te zoeken of een mooi paar voor iemand onder de boom… Alvast de collectie bekijken? Dat kan hier.

De foute kersttruien winkel van Amazon is geopend
Amazon.nl heeft de grootste online foute kersttruien winkel van Nederland geopend, met honderden verschillende foute kersttruien; van hysterische kersttruien tot truien met een sneeuwpop of rendier en zelfs met ledverlichting. Maar de meest opvallende is toch wel de limited edition kersttrui in samenwerking met Dries Roelvink. Wedden dat jij de show steelt? Je koopt hem hier.

Duurzaam Nederlandse modelabel Teym opent een permanente winkel in Amsterdam
Zeven jaar geleden zegde Maxime Cartens haar baan bij een internationaal modehuis op om zich te storten op het ontwerpen van de perfecte parka. Dat was het begin van Teym: hèt duurzame Nederlandse modelabel dat niet aan seizoensgebonden collecties doet, maar telkens één doordacht product uitbrengt waaraan een heel jaar gesleuteld is. Na tijdelijke pop-up stores in zowel Amsterdam als Antwerpen, is de de allereerste permanente Teym-winkel nu open aan de Utrechtsestraat 106 in Amsterdam. Van The Parka tot The Shirt en van The Chelsea Boot tot The Sweatsuit – alle Teym-klassiekers zijn hier uitgebreid te bewonderen en te passen. De collectie bekijken kan hier.

Essentiel Antwerp lanceert online tweedehandsplatform RE-SSENTIEL
Het Belgische modemerk heeft een online platform gelanceerd, waar Nederlanders Essentiel Antwerp items kunnen kopen van mede-fans van het merk. Met deze nieuwe circulaire aanpak krijgen Essentiel Antwerp items uit vorige seizoenen een kans op een tweede leven. Hoewel de collecties van Essentiel Antwerp kleurrijk en opvallend zijn, is elk item van hoge kwaliteit en ontworpen om lang mee te gaan. Alle items op het tweedehandsplatform worden met zorg gecontroleerd en zullen, na een eventuele reconditioning indien nodig, in perfecte staat zijn. De bestelbeleving is voor klanten identiek als bij de nieuwe collecties. Je shopt de items hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws