Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Vissen

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Vissen (19 februari t/m 20 maart) in petto had.

Carrière

Jupiter werkt over de gehele linie om je te helpen. Dat geldt net zo goed voor je loopbaan. Ook daar struikel je ineens over zo’n grote kruiwagen, dat er geen ontkomen aan is. Het is tijd voor een stap op die enorme ladder die jou voert naar de plek waar je echt wilt zijn. Misschien raak je soms wat onzeker van zoveel mazzel. Dan kun je bijna niet geloven dat dit echt gebeurt, dat dit echt de bedoeling is, of dat jij dit hebt verdiend. Besef dan dat jij – misschien al jaren in stilte – jezelf hebt voorbereid. Dat dit je geboorterecht is. De vervulling van je levenspad. Dat jij de juiste persoon bent op de juiste plek, op het juiste moment. Het heeft echt totaal geen zin om jezelf naar beneden te halen of jezelf allerlei onzekerheden aan te praten. Dat gaat je niet helpen. Ontvang met open armen wat de kosmos jou te bieden heeft. Als je werkzaam bent in een beroep waarin je mensen helpt die het moeilijk hebben (van zieken tot gedetineerden), kun je dit jaar een kentering tegemoet zien. Niet alleen in je werkzaamheden, maar ook in de omstandigheden van de mensen die je helpt. Waar je eerder te maken kreeg met frustratie, maakt die gaandeweg plaats voor bevrediging en plezier.

Liefde

De afgelopen jaren met Neptunus in het teken Vissen lag de nadruk in je relatie misschien iets te veel op de spirituele kant van de liefde. Dat kan tot mooie inzichten en emoties hebben geleid, maar alles in het leven komt in golven en deze Neptunus-golf begint af te vlakken. Daardoor begin je je misschien af te vragen: is dit alles? In 2022 word je overspoeld door een Jupiter-golf, die zegt dat je niet langer genoeg hebt aan die etherische liefdesgevoelens. Je wilt meer. Passie, avontuur, plezier. Het grappige is dat jij alleen maar de wonderlantaren hoeft op te poetsen en deze wensen worden realiteit. Aan je partner ligt het niet. En ben je single, dan is dat waarschijnlijk niet van lange duur, want in een Jupiter-jaar kan alles gebeuren wat je maar wilt, inclusief de ontmoeting met een grote liefde. De kunst is dat jij jezelf niet kwelt met gedachtes over een perfecte relatie en waar die aan zou moeten voldoen. De perfecte relatie bestaat niet, maar als jij positieve boodschappen uitzendt aan je partner, kom je een aardig eindje in de buurt. Dankzij Jupiter ben je daar beter in dan normaal. En Jupiter brengt ook de kracht van vergeving. Dus zijn er dingen gebeurd die jij je partner nog altijd kwalijk neemt, dan kun je daar in 2022 makkelijker overheen stappen. Dat is misschien wel een van de mooiste dingen die er kunnen gebeuren. Vergeving brengt jullie dichter bij elkaar en Jupiter belooft dat jullie ‘nog lang en gelukkig leven’.

Persoonlijk

Jupiter staat met uitzondering van juni tot en met september in Vissen. Daar doet hij alles wat in zijn vermogen ligt om je een fantastisch jaar te bezorgen. Dat doet hij langs twee routes. Eerst vult hij jouw hart met optimisme en positieve gedachtes, waardoor je als het ware klaar bent om al het goede dat op je pad komt, te ontvangen. Vervolgens stuurt hij het ene na het andere kosmische cadeautje. Een helpende hand, een inspirerend gesprek, een vergissing van de bank in uw voordeel, eindelijk gerechtigheid in een slepende zaak. Alles is mogelijk. Verlang je naar een ander huis, dan is 2022 ook een goed jaar om op zoek te gaan. Je dwingt het geluk gewoon af. Als Vissen kun je soms iets teveel denken dat je bent overgeleverd aan het noodlot. Wat je van deze periode zou kunnen leren,
is dat het belangrijk is die positieve energie vast te houden. Ook als Jupiter volgend jaar verdwenen is. Alles gaat beter, als je vol vertrouwen het leven tegemoet treedt en zelfs de tegenslagen hebben een roze randje als jij anders kunt kijken. Naast Jupiter staat ook Neptunus (al een aantal jaren) in Vissen. Neptunus is jouw eigen planeet. Hij versterkt alles wat je van nature al bent. Dat kan gaan van ‘verslaafd’, ‘spiritueel’, ‘beïnvloedbaar’, ‘empathisch’, ‘opofferend’ tot nog veel meer. Probeer wat meer onderscheid te maken tussen dat wat jou sterkt en dat wat jou ondermijnt.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page

Laatste nieuws