Met deze anti-aging tips gaat je huid echt stralen

Zo houd je je huid jong zonder een fortuin uit te geven.

Lees ook

Hoe ouder veel mensen worden, hoe meer moeite ze doen voor een jong uitziende huid. Wil je wel de jonge look, maar heb je geen zin om daarvoor een fortuin kwijt te zijn? Met deze tips hoeft anti-aging niet duur te zijn.

1. Elke dag zonnebrandcrème

Ten eerste is het enorm belangrijk om elke dag zonnebrandcrème op je gezicht aan te brengen. We snappen dat het een beetje onnodig lijkt nu we de wintermaanden ingaan, maar het helpt je huid wel degelijk. Blootstelling aan de zon – of het nou zomer of winter is – is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Gebruik daarom elke dag een voedende crème met tenminste beschermingsfactor 15. Natuurlijk moet je in de zomer voor een wat hogere SPF kiezen.

2. Zonnebrillen met UV-bescherming

Zonnebrillen worden ook in de wintermaanden steeds vaker gedragen, een beetje diva heeft het accessoire natuurlijk altijd bij zich. En hoewel je vast en zeker een favoriet exemplaar hebt, wil dat nog niet zeggen dat deze (de huid rondom) je ogen beschermt tegen de zon. Je moet namelijk goed opletten of je zonnebril je daadwerkelijk beschermt tegen UV-straling. Een goede UV-bescherming helpt namelijk de gevoelige huid rondom je ogen te beschermen (vaarwel, kraaienpootjes!). Daarnaast biedt een goede zonnebril nog meer voordelen, zoals het voorkomen van staar. Een win-win… win dus!

3. Vliegreis

We weten allemaal dat je huid het zwaar te verduren heeft tijdens een vliegreis. De lucht in het vliegtuig is namelijk heel droog, waardoor je huid ook sneller uitdroogt. Het is dus belangrijk om een half uur voordat je het vliegtuig instapt, een vochtinbrengende crème op je gezicht te smeren. Nog een extra tip: probeer superzoute snacks onderweg te vermijden en drink heel veel water.

4. Let op je suikerinname

Als suiker wordt afgebroken en in de bloedbaan terechtkomt, ontstaat er een proces genaamd glycatie, wat ervoor zorgt dat collageen en elastine juist onelastisch worden. Erg nadelig voor je huid natuurlijk, maar denk nou niet meteen dat je helemaal geen suiker meer mag eten. Let gewoon goed op je suikerinname en geniet met mate.

5. Stabiel gewicht

Als je gewicht steeds schommelt, kan dit een negatief effect hebben op de elasticiteit van je huid. Begin dus niet aan een jojo-dieet! We snappen dat dit op de korte termijn verbazingwekkende resultaten oplevert, maar op de lange termijn is dit heel erg slecht voor je. Zorg er dus voor dat je je gewicht stabiel houdt. Lukt dit je niet helemaal in je eentje, praat er dan bijvoorbeeld over met een arts die jou advies kan geven.

6. Slaaptekort

Er wordt vaak genoeg gezegd dat je voldoende slaap nodig hebt. Slaaptekort heeft namelijk gevolgen voor je huid, en dat is iets wat je niet wil. Je huid zou eigenlijk zeven tot negen uur rust nodig moeten hebben per nacht om de dagelijkse slijtage te herstellen. Zorg er dus voor dat jij voldoende slaap krijgt. Dat is ook niet eenvoudig, we weten het. Maar probeer in ieder geval te zorgen voor vaste bedtijden, een goede slaapkamertemperatuur en een ontspannen avondroutine.

7. Roken

Dat roken een negatief effect kan hebben op de veroudering van de huis, is welbekend. Zelfs niet-rokers die voortdurend worden blootgesteld aan rook, kunnen de negatieve effecten ervan ervaren op hun huid. Roken breekt collageen af en zorgt voor een vale huid. Daarnaast vertraagt het ook nog eens het proces van de genezing van je huid. Voor op de lijst goede voornemens?

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

veroudering

Met deze simpele tips bescherm je je decolleté tegen veroudering

Niet alleen je gezicht wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen van buitenaf en UV-straling van de zon, maar ook je decolleté en hals.
Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.