Een sterk gezin fietst

Lees ook

We hebben allemaal onze eigen gewoontes, routines, voorkeuren en afkeuren. Daar is niets mis mee, maar we moeten er niet statisch in staan. De wereld om ons heen verandert snel en wij mogen ook wel een beetje meebewegen. Een buigbare tak breekt niet zo snel, houdt dat in je achterhoofd. Het is de bedoeling dat je kijkt naar nieuwe trends, nieuwe dingen die je kunnen helpen of die beter voor je zijn en ga zo maar door. Over een bepaalde trend willen we het vandaag met je hebben; elektrische fietsen. Nederland is het land waar het meest wordt gefietst, maar liefst 99,1% van de mensen kan fietsen en/of fietst wel eens. Iets om trots op te zijn, maar we willen het graag even hebben over de ontwikkeling van elektrische fietsen en hoe dit aansluit bij een sterk, hecht, verantwoord en vitaal gezin. Als je benieuwd bent geworden naar hoe de inzet van elektrische fietsen hieraan kan bijdragen, kun je hieronder verder lezen.

Een fiets voor iedereen

Voordat je verder kunt, heb je natuurlijk wel een fiets voor iedereen nodig. Een elektrische damesfiets en elektrische herenfiets, maar natuurlijk ook eentje voor de kids als dat mogelijk is/als je kids hebt. Kijk eens goed naar de fietsen die bij jullie passen. Alle wensen, eisen en natuurlijk jullie budget, moeten worden meegenomen in het proces van de beslissing voor het al dan niet kopen van een bepaalde elektrische fiets. Zorg er dus in de eerste instantie voor dat er voor iedereen in het gezin een elektrische fiets is, de rest komt later wel.

Gemak

Allereerst willen we je vertellen over het gemak van een elektrische fiets. Een elektrische fiets is in de eerste instantie natuurlijk heel makkelijk en fijn om te gebruiken, daarom schaffen de meeste mensen er een aan. Dit komt omdat je overal heen handig heen kunt met zo’n tweewieler. Vooral als je in de stad woont, zoals in de inleiding al even gezegd is, is dat erg handig. Je hoeft niet het overvolle en warme openbaar vervoer te gebruiken, je hoeft geen taxi te bestellen, je hoeft geen dure en onpraktische auto te gebruiken en je hoeft ook niet al te veel moeite te doen! Hoe optimaal is dat, een vervoermiddel dat het allemaal heeft? Je bent overal supersnel en heel gemakkelijk, dat heb je echt nergens anders zoveel mee als met een elektrische fiets.

Duurzaamheid

Daarnaast is een elektrische fiets super duurzaam. De productie kost, net als elk ander product, wel wat qua uitstoot, maar daar blijft het dan ook bij. Een verantwoord gezin is er dus een die elektrisch fietst.

Fit

Dat je een beetje trapondersteuning hebt, betekent niet dat je helemaal niets meer doet. Je bent natuurlijk wel lekker aan het bewegen. Je doorbloeding wordt verbeterd en dat is goed. Daarnaast ben je lekker in de frisse buitenlucht, dat heeft ook nog nooit iemand kwaad gedaan. Je wordt dus lekker fit, je haalt een frisse neus binnen, je bent verantwoord bezig, je bent goedkoper uit dan met een auto en je bent niet afhankelijk van het onbetrouwbare openbare vervoer; win, win en nog eens win.

Photo by Dana Marin (Amsterdamian) on Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook