Welke binnendeuren zijn populair?

Laat je een nieuwe woning bouwen of ben je de huidige woning aan het renoveren? In dat geval heb je natuurlijk ook nieuwe deuren nodig. Deuren bepalen voor een belangrijk gedeelte de sfeer. Om die reden moet je ook voor deuren gaan die bij je passen. Er zijn gelukkig verschillende soorten binnendeuren en ze hebben allemaal specifieke eigenschappen. In deze tekst zullen we verschillende populaire binnendeuren bespreken. Ook gaan we dieper in op de voordelen en nadelen per type deur.

Verfdeuren

Dit zijn de traditionele deuren. Verfdeuren zijn relatief goedkoop en daarom zijn ze ideaal voor mensen met een beperkt budget. Verfdeuren zijn wel vrij standaard en dat waardeert niet iedereen. Daarnaast zijn ze ook minder duurzaam dan veel andere soorten deuren. Het punt is namelijk dat na verloop van tijd de verf kan afbladderen. Om die reden hebben de verfdeuren ook veel onderhoud nodig.

Afgelakte deuren

Dan kun je ook nog voor afgelakte deuren gaan. Afgelakte deuren worden in de fabriek al gelakt. Je kunt ze dus direct plaatsen en daarmee zijn ze ideaal voor woningbezitters die er verder geen aandacht meer aan willen besteden. Het nadeel van een afgelakte deur is dat hij vrij standaard is opgebouwd. Een afgelakte deur geeft dus geen extra boost aan je interieur.

Stijldeuren

Heb je een ruimer budget? Dan kun je voor speciale stijldeuren gaan. Het voordeel van een stijldeur is dat deze te combineren is met verschillende interieurstijlen. Met deze deur kun je ook verschillende kanten op en dat wordt door veel mensen ook gewaardeerd. Het nadeel van deze deur is dat hij vrij prijzig is. Om die reden worden ze vooral in luxere woningen geplaatst.

Fineerdeuren

Draag jij het klimaat een warm hart toe? Dan kun je voor fineerdeuren gaan. Deze deuren zijn voorzien van een dunne fineerlaag. De deuren zien er mooi uit, maar ze zijn tegelijkertijd ook kwetsbaar. Om die reden moeten ze na de plaatsing worden voorzien van een extra laklaag.

Stalen deuren

Een stalen deur is in deze tijd erg populair. Dit komt omdat steeds meer mensen op de hoogte zijn van de positieve punten. In de eerste plaats is staal bijzonder duurzaam materiaal. Het is stevig en gaat een lange periode mee. Staal heeft bovendien weinig onderhoud nodig. Een ander voordeel van een stalen deur is de uitstraling. Een stalen deur wordt meestal opgevuld met glas. Dit zorgt ervoor dat ruimtes in verbinding met elkaar staan. Het is ook ideaal voor relatief kleine woningen. Het lijkt dan namelijk alsof de ruimtes groter zijn.

Glazen deuren

Je kunt ook voor glazen deuren gaan. Dankzij een glazen deur lijkt je woning ruimer dan dat hij daadwerkelijk is. Daarnaast zijn de glazen deuren ook goed voor de lichtinval. Hoe meer daglicht je woning binnenkomt, hoe beter dit is voor de concentratie en je algehele geluksgevoel. Het nadeel van een glazen deur is dat deze kwetsbaar is. Heb je jonge kinderen? Dan is het niet altijd verstandig om voor een glazen deur te gaan. Er bestaat namelijk een kans dat ze breken.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn ideaal voor kleinere woningen. Je hoeft bij een schuifdeur namelijk geen rekening te houden met de draaihoek. Een ander voordeel van een schuifdeur is dat deze eenvoudig te bedienen is. Hij opent doorgaans soepeler dan een reguliere deur. Ook is het ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Jonge kinderen klappen regelmatig met de deuren en dit zorgt voor geluidsoverlast. Schuifdeuren maken geen kabaal. Daarnaast heb je ook veel aankoopmogelijkheden. Ze zijn namelijk in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ook zijn ze op verschillende manieren te monteren.

Welke deur past bij jou?

We hebben in dit artikel de populairste deuren van dit moment besproken. Je hebt veel keuzemogelijkheden en dit maakt het soms lastig. Daarom is het verstandig om eerst te kijken wat je precies voor ogen hebt. Schrijf bijvoorbeeld op wat je budget is en ook welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Op basis daarvan kun je effectiever zoeken. De meeste webshops zijn voorzien van een handig filtersysteem. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken binnen een bepaalde prijsrange. Ook kun je het type materiaal aangeven. In de regel gaan de meeste mensen voor dezelfde type deuren, maar je kunt natuurlijk je woning ook voorzien van verschillende soorten deuren.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op binnendeuren. Bij een nieuwbouwwoning of renovatie is het belangrijk om daar aandacht aan te besteden. In dit artikel hebben we de verschillende voordelen en nadelen van specifieke deuren besproken. Hopelijk weet je nu een succesvolle aankoop te doen!

Photo by Jason Wang on Unsplash

Laatste nieuws