Elegance tipt: de leukste to do’s

Maak je aantekeningen in je agenda?

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje, niet te missen festival en must see bioscoopfilm: iedere maand staan er nieuwe to-do’s in de agenda voor je klaar.

Christmas Starts Here bij Westfield Mall of the Netherlands
Westfield Mall of the Netherlands organiseert elk jaar in november als startschot van het feestseizoen een groot event met een unieke entertainmentshow. Dit jaar wordt het op donderdag 17 november weer een groot spektakel. Speciaal voor deze avond treedt Kris Kross Amsterdam op samen met Zoe Tauran en spelen zij onder andere hun laatste hit Adrenaline. Iedereen is vanaf 18.00 uur welkom om buiten voor de ingang van de mall plaats te nemen en het Christmas Starts Here moment mee te maken. Daarna kunnen de bezoekers naar binnen om het optreden van Nederlands hotste artiesten van dit moment te bekijken.

De mall is de perfecte locatie om je cadeaus voor de feestdagen te shoppen. Maar daarnaast is het ook gewoon een leuke beleving en komt iedereen alvast in de feeststemming. De winkels zijn elke dag geopend tot 20.00 uur en de restaurants en bioscoop tot 23.00 uur, want zijn de aankopen gedaan? Dan vloeit een dag winkelen bij Westfield Mall of the Netherlands moeiteloos over in ontspanning en is er naast het shoppen genoeg te doen voor de hele familie zoals het bezoeken van een spa, Peppa Pig World, indoor speelpaleis, bioscoop, gamestate en nog veel meer. Meer info vind je hier.

Vessel Amsterdam
Een unieke culinaire ervaring met verrassende smaken of ontspannen genieten van heerlijke gerechten zonder poespas? Bij Vessel – met prachtig uitzicht over het IJ – kun je terecht voor beiden! Vessel is gevestigd in de hippe Amsterdamse Houthavens, biedt een brasserie én een restaurant. Geniet van een heerlijk ontbijt, informele lunch of diner in het ruime atrium van de brasserie. Of beleef een culinaire avond in het restaurant waar je kunt kiezen uit een vier- of vijfgangenmenu met bijpassende wijnen. Een tafel reserveren kan hier.

The Luminary Series: Rare en Collectible whisky’s
The Dalmore en V&A Dundee presenteren de wereldpremière van hun samenwerking: The Luminary Series – een verzameling zeldzame, in beperkte oplage uitgebrachte single malts, gepresenteerd door uniek talent uit de wereld van whisky en design. Elke release in de Luminary Series zet een visionair ontwerptalent in de schijnwerpers; hij/zij tekent voor het design van de fles en de bijbehorende handgemaakte display. De unieke samenstelling van de liquids per editie zijn voor rekening van de whiskymakers van The Dalmore. Deze editie worden de gecombineerde vaardigheden van twee meesters en hun protégés benadrukt: enerzijds de internationaal befaamde architect Kengo Kuma en diens protégé Maurizio Mucciola, en anderzijds meester distillateur Richard Paterson OBE en meester whiskymaker Gregg Glass. Benieuwd geworden naar het resultaat en meer te weten komen over de whiskey’s? Dat kan hier.

Alvast voor in de agenda: de Solheim Cup komt in 2026 naar Nederland!
De Nederlandse golfwereld heeft een primeur: het grootste internationale golfevenement voor vrouwen komt in september 2026 naar Nederland. Op Bernardus Golf in Cromvoirt gaan de beste golfsters uit Europa en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan. En dat is bijzonder, want nooit eerder was een Nederlandse golfbaan het strijdtoneel voor het meest prestigieuze evenement in het vrouwengolf. In de Solheim Cup nemen twaalf Europese speelsters het in een driedaags evenement op tegen twaalf Amerikaanse speelsters. Op vrijdag en zaterdag wordt er in duo’s (foursomes en fourballs) tegen elkaar gestreden, waarna er op zondag twaalf singles volgen. Meer informatie vind je hier.

De Nationale Opera: BLUE
Niet vaak is een hedendaagse opera zó diep geworteld in het nu. Een zwart echtpaar in Harlem bereidt zich vol hoop voor op de geboorte van hun eerste zoon. Terwijl het kind opgroeit tot een activistische jongeman, maakt de moeder zich zorgen over zijn toekomst. Zijn vader probeert hem voor te bereiden op de realiteit van het 21ste-eeuwse Amerika, maar worstelt zelf met zijn eigen identiteit als politieagent, een ‘zwarte man in het blauw’. Wanneer de diepste angsten van de ouders waarheid worden, worden zij gedwongen met de realiteit om te gaan. Tickets koop je hier.

World of Trudon Afternoon Tea
Trudon en Waldorf Astoria Amsterdam slaan de handen ineen voor de World of Trudon Afternoon Tea. Waldorf Astoria Amsterdam stapt dit seizoen in een tijdmachine en strijkt met het Franse Trudon neer in het Ottomaanse Rijk. Veel bekende mensen en historische gebeurtenissen vormen al sinds jaar en dag een grote inspiratie voor de oudste kaarsenfabrikant ter wereld. De Chef en de Patissier van het vijfsterrenhotel lieten zich aan de hand van geur en smaak meevoeren in de geschiedenis van Trudon. Dat resulteert in een mooie selectie hartige en zoete heerlijkheden, geïnspireerd op grootheden uit de geschiedenis. Je plekje reserveer je hier.

La Maison by Rémy Cointreau’
Van 8 tot en met 19 november neemt ‘La Maison by Rémy Cointreau’, een uitzonderlijke pop-up bar gewijd aan de kunst van cocktails en sterke drank, haar intrek in Amsterdam. Je ontdekt er gepersonaliseerde en exclusieve serving rituals, ontworpen door niemand minder dan hedendaags kunstenaar Pablo Lücker, in combinatie met karakteristieke Heinen Delfts Blauw-keramiek en smakelijke Triptyque-hapjes. Laat je meevoeren in een nu al iconische hommage aan Nederlandse knowhow & creativiteit. Op het menu? Een unieke ervaring gevuld met experience rooms, interactieve workshops, thema-avonden en serving rituals gewijd aan Nederlands vakmanschap & creativiteit. Reserveer je plekje hier.

Petit R Adventure: een exclusief en visueel diner
Spectaculair, zinnenprikkelend en visueel is de exclusieve Petit R Adventure experience van Maison Ruinart. In samenwerking met Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van Hotel Okura Amsterdam, kun je in november en december een vijfgangendiner met bijbehorende Ruinart champagnes boeken. Tijdens dit unieke diner, dat plaatsvindt in The Imperial Suite van Hotel Okura Amsterdam, wordt de rijke geschiedenis van Maison Ruinart verbeeld door Petit R, een digitale creatie die de oprichter van Ruinart tot leven wekt. Met Petit R wordt de geschiedenis van ’s werelds oudste champagnehuis Maison Ruinart tastbaar en kun je de magie ervan als nooit tevoren ervaren. Reserveren kan hier.

Cape Town Social Club
Cape Town Social Club is een nieuw upscale restaurant met cocktailbar in de Jordanese Raamstraat. De Zuid-Afrikaanse eigenaren Sebastian Erasmus en Alexander Heim serveren er moderne gerechten en cocktails met een twist. Uit de keuken komen verfijnde gerechten die geïnspireerd zijn op Zuid-Afrika. Verwacht geen standaard braai of boboti, maar elegante gerechten met finesse. Denk aan een salade van kreeft en appel met Kaaps-Maleisisch shisoblad, bisquemayonaise en tobiko-eitjes (van de vliegende vis), een paté van gerookte snoekbaars, crème fraîche een bieslook, met een krokantje van abrikozen en zeezout, of getoaste brioche met gesauteerde paddenstoelen, een paddenstoelen-portmarmelade, Parmezaan en microgroenten. Het hele menu zien of een tafel reserveren kan hier.

Private membersclub The Cover
Vanaf deze winter is Amsterdam namelijk weer een private membersclub rijker. The Cover zal deze winter haar deuren openen aan de Spuistraat in hetzelfde gebouw als The Duchess*, W Amsterdam en design-winkel X BANK. De nieuwe membersclub zet in op drie pijlers: community, well-being en business. Members krijgen exclusief toegang tot werkruimtes, een private dining area, een gezellige huiskamer en een speciaal door de chef van The Duchess opgezet clubmenu. In The Cover worden verschillende evenementen georganiseerd op gebied van body & mind, cultuur en ondernemerschap. Zo kunnen members niet alleen meer kennis opdoen over interessante en actuele onderwerpen, maar ook netwerken met ondernemers uit andere branches. Na Barcelona is Amsterdam de tweede private membersclub van Sircle Collection en binnenkort zullen er clubs worden geopend in Wenen en andere Europese steden. Je kunt je hier aanmelden.

Chez Nina
Zweedse chef Nina Olsson brengt haar populaire kookstijl naar een prachtige nieuwe hotspot in hartje Amsterdam – Chez Nina. Een nieuwe vegetarische neo-bistro met een actueel seizoensmenu met heerlijk plantaardig en veganistisch eten. De deuren zijn open voor ontbijt, lunch en diner in het restaurant. De gerechten, die met de seizoenen mee veranderen, kunnen gedeeld worden, aangevuld met luxueuze cocktails en prachtige wijnen. Daarnaast bied het menu een kleine selectie aan deserts, om iets zoets te eten na het diner of om mee te nemen naar huis. Meer info vind je hier.

Woodford Reserve Old Fashioned week
Cocktailliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In november komen de twee klassiekers Woodford Reserve®, ’s werelds bestverkopende super-premium Amerikaanse whiskey, en de Old Fashioned cocktail samen tijdens de jaarlijks terugkerende Woodford Reserve Old Fashioned Week. Van 14 tot en met 20 november nodigt Woodford Reserve bartenders en consumenten uit om te genieten van de iconische cocktail in geselecteerde bars en restaurants in Nederland. Strijk neer in Amsterdam bij Door 74, Super Lyan, Flying Dutchmen Cocktails, Pulitzer’s Bar of Lotti’s – The Hoxton en ontdek hoe deze cocktailbars hun versie van de iconische Woodford Reserve Old Fashioned creëren. Of bezoek één van de andere zestig Nederlandse cocktailbars om te genieten van moderne varianten van de klassieke Old Fashioned cocktail. De hele lijst vind je hier.

Een nieuw restaurant ontdekken, de mooiste flex werkplekken vinden, een festival dat je niet mag missen, een shopadresje waar je écht naar toe moet en nog veel meer… Ga jij er graag op uit? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe uitagenda met hotspots die je niet wilt missen.

Laatste nieuws