Julia Roberts: ‘Als acteur moet je erg letten op je eigen houdbaarheid’

Elegance sprak de actrice.

Één van Hollywood’s meest succesvolle actrices met een Oscar, een BAFTA en drie Golden Globes op zak: Julia Roberts (54). Nu keert ze met Ticket to Paradise terug in het genre dat haar groot maakte: de romantische comedy. Elegance sprak haar.

Vijfde keer

Roberts en Clooney spelen in Ticket to Paradise twee strijdende exen die worden herenigd om het impulsieve huwelijk van hun dochter (Kaitlyn Dever) met een Indonesische zeewierboer (Maxime Bouttier) op Bali te stoppen. Als de gescheiden ouders samenwerken, wordt hun oude vonk – uiteraard – weer aangewakkerd.

Het is de vijfde keer dat de twee filmiconen en tevens vrienden samen op het witte doek te zien zijn. En dat bracht ook uitdagingen met zich mee. “Je moet oppassen dat je het niet alleen maar gezellig hebt op de set, maar dat je ook echt wat werk verzet. George en ik hebben altijd een goede chemie gehad als vrienden. Ook benaderen we ons werk op dezelfde manier.” Een andere reden dat ze zo goed kunnen samenwerken: “We weten hoe we elkaar aan het lachen kunnen maken. We hebben een soortgelijk gevoel voor humor en snappen elkaar gewoon. Hoe hard de grap soms ook is, haha.”

Perfecte balans

Het is Julia’s eerste romcom sinds lange tijd. “Eerlijk gezegd was ik niet eerder overtuigd door een script, anders had ik zeker de kans gegrepen. Dit soort films is erg moeilijk om te maken en ik denk niet dat we vroeger waardeerden hoeveel moeite een goede romcom kost”, legt ze uit. “Het moet die perfecte balans zijn tussen iets maken wat mensen verwachten of waar ze op hopen en tegelijkertijd toch zorgen voor een bepaalde verrassing. Ik wilde gewoon iets grappigs en geruststellends zien, maar wat ook diepere thema’s aanraakt.”

Volwassen lens

Met die diepere thema’s bedoelt ze dat een romcom voor haar meer moet zijn dan alleen maar grappig. “Het is meer dan alleen grap na grap of een kitscherig shot met kaarslicht. Deze film laat ook diepere, universele thema’s zien als liefde, spijt en de complexe emoties van het opvoeden van kinderen. In tegenstelling tot de meeste romantische komedies, die voornamelijk gaan over mensen van in de twintig of begin dertig, onderzoekt Ticket to Paradise liefde in al zijn vormen. En dat door een volwassen lens. Ik vond dat verfrissend.”

Houdbaarheid

Dat is één van de redenen dat Julia zelf is gaan produceren: de vrijheid om projecten op te starten en te kunnen uitvoeren zoals zij zelf wil. “Als je het wat langer volhoudt in deze business, dan probeer je meer te vinden dan waarvoor je ooit naar Los Angeles bent gekomen: acteren. Dan wil je niet meer overgeleverd zijn aan de genade van een casting director. Bovendien: als acteur moet je erg letten op je eigen houdbaarheid. Daarom ben ik gaan produceren.”

Het hele interview met Julia Roberts lees je in de nieuwe Elegance die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws