Presentatrice Anita Witzier: ‘Dat betekent toch niet meteen dat ik moet stoppen?’

Het is iets waar de presentatrice vaak over nadenkt.

Lees ook

Anita Witzier (60) wil plaatsmaken voor nieuwe gezichten op televisie. Maar dat betekent niet dat ze wil stoppen met werken, vertelt ze aan Libelle

Jongere doelgroep

Hoewel sommige mensen niet kunnen wachten tot ze met pensioen kunnen, wil de presentatrice nog helemaal niet stoppen met werken als haar tv-carrière tot een einde komt. Ze werd in het programma Memories na jaren vervangen door Katja Schuurman, omdat de omroep een jongere doelgroep wilde aanspreken. Ze is het ermee eens dat het tijd voor een nieuwe generatie tv-gezichten is, “maar dat betekent toch niet meteen dat ik ook moet stoppen?” vraagt ze zich af.

Nieuwe ruimte

Anita is het niet helemaal eens met de uitspraak dat werk niet is wie je bent. “Want werk bepaalt wél voor een groot deel je identiteit, voor jezelf en voor de buitenwereld. Als je je dat niet realiseert, kom je voor een grote schrik te staan als dat wegvalt. Het kan lastig zijn om die nieuwe ruimte in te vullen.” Het is iets waar ze vaak over nadenkt.

Vol aan de bak

Wat ze dan zou gaan doen? “Ik zou als opleider, vraagbaak of supervisor achter de schermen mijn kennis en kunde kunnen blijven delen”, vertelt ze. Al fantaseert ze ook weleens over een roadtrip door Europa met haar man. “Maar eerst nog een paar jaar vol aan de bak.”

Bron: Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook