George Clooney doet boekje open over huwelijksaanzoek: ‘Het was een ramp’

"Ik had het helemaal gepland, alles uitgedacht..."

Lees ook

George en Amal Clooney zijn al ruim acht jaar gelukkig getrouwd. Ze houden details over hun huwelijk en gezinsleven graag privé, maar zo nu en dan maken ze een uitzondering. In The Drew Barrymore Show doet de acteur een boekje open over zijn huwelijksaanzoek dat helemaal verkeerd ging.

Een ramp

“Ik had het helemaal gepland, alles uitgedacht. Maar het was een ramp”, begint hij. George had de ring in de keukenlade verstopt zodat Amal hem zou vinden. In zijn gedachten zou ze verrast naar hem toe rennen met de ring, waarna hij haar op één knie op zat te wachten om haar ten huwelijk te vragen. Maar dat liep anders.

Niet volgens plan

Zoals gepland vroeg hij haar, terwijl het nummer Why Shouldn’t I op de achtergrond draaide, om een aansteker uit de keukenlade te pakken om een kaarsje aan te steken. “Ik ging alvast op één knie en hoorde Amal vanuit de keuken: ‘Er ligt hier een ring in de lade. Volgens mij heeft iemand die laten liggen.'”, vertelt hij.

Het duurde even voordat ze snapte wat er gaande was. “Ik zei: ‘luister ik wil heel graag met je trouwen, maar ik ben niet zo jong meer en ik zit al heel lang op één knie. M’n heup gaat eraan'”, lacht hij. Amal kon even geen woord uitbrengen, maar zei uiteindelijk volmondig ja. “Het is toch gelukt”, aldus George.

20 Minuten

Het aanzoek duurde uiteindelijk maar liefst 20 minuten. “Dat weten we doordat ze pas aan het einde van de afspeellijst een antwoord gaf”, legt George uit. “Dat was het moment dat het nummer Goody Goody speelde. Het was eigenlijk de bedoeling dat we op dat nummer samen dansten.”

Maar, eind goed al goed, want in 2014 gaven ze elkaar het jawoord. Hun liefde werd bezegeld met twee kinderen, tweeling Alexander en Ella.

Bron: ELLE US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook