Queen Consort Camilla verschijnt met dubbelganger bij Booker Prize

We dachten even dat we dubbel zagen, maar niets is minder waar.

Lees ook

Gisteravond vond de uitreiking van de Booker Prize plaats. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste Engelstalige roman die is gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Aanwezigen moesten gisteren extra goed opletten. Queen Consort Camilla was namelijk bij de uitreiking, maar er was ook iemand die sprekend op haar lijkt. Een literair feestje met een royal dubbelganger dus!

Camilla en dubbelganger

Goed, om bij het begin te beginnen: Queen Consort Camilla was gisteren dus aanwezig bij de uitreiking van de Man Booker Prize – een prestigieuze literatuurprijs. De prijs wordt al sinds 1969 uitgereikt en kent grote winnaars zoals bijvoorbeeld Margaret Atwood, Chinua Achebe, Eleanor Catton, en Philip Roth. Dit jaar had Camilla de eer om de prijs uit te reiken. Bij de entree van de Britse koningin-gemalin dachten velen echter dat ze dubbel zagen.

camilla dubbelganger
Beeld: BrunoPress

Maar nee, niemand had te diep in het (rosé)glaasje gekeken. Camilla had namelijk voor de gelegenheid haar zus, Annabel Elliot, meegenomen naar de uitreiking. De zussen delen duidelijk niet alleen dezelfde genen, maar ook dezelfde kapper. Twinning is winning, toch?

Prijsuitreiking

De avond kwam tot een feestlijk einde met een uitreiking van de prijs aan (spoiler alert) Shehan Karunatilaka, voor diens boek The Seven Moons of Maali Almeida. De prijs mocht de auteur dus ontvangen uit hand van Queen Consort Camilla. Geen gekke keus, want de royal zet zich al jarenlang in voor geletterdheid en heeft zelfs haar eigen boekenclubje. Mocht je nog wat inspiratie op willen doen voor leuk najaarsleesvoer, dan ben je bij haar aan het goede adres.

Bron: The Booker Prizes, Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.
prinses Beatrix

13 Dingen die je niet wist over prinses Beatrix

Haar hele leven staat onze voormalige koningin al in de schijnwerpers en tóch weet ze veel zaken geheim te houden voor het publiek. Behalve deze dingen...
Maxima

Het geheim van koningin Máxima voor een jonge en stralende huid

Op 50-jarige leeftijd zijn de rimpels bij de koningin nog ver te zoeken..